Ümit Özdağ'dan Erdoğan'a 'Türkçülük' yanıtı

Ümit Özdağ'dan Erdoğan'a 'Türkçülük' yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 40. muhtarlar toplantısındaki konuşması yeni bir tartışma başlattı. Erdoğan, "Türk'üm demek hakkındır, ama Türkçülük yapamazsın, Türkçülük bölücülüktür" dedi. Erdoğan'a yanıt Ümit Özdağ'dan ve Sinan Oğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen 40. muhtarlar toplantısında konuştu. Erdoğan, “Türk’üm demek hakkındır, Ama Türkçülük yapamazsın, Türkçülük bölücülüktür. Kürt’üm demek hakkındır, Kürtçülük yapmak bölücülüktür” ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN YANIT

Meral Akşener’le birlikte yeni parti hazırlıklarını sürdüren milletvekili Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’în sözlerine yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından Atatürk portresinin önünde çekilmiş fotoğrafını paylaşan Özdağ, “Türkçülük Türk milletine kayıtsız şartsız sevgi ve sadakattir.Sadakati Türk milletine olmayanlar Türkçülüğü bölücülük zanneder” dedi.

BİR TEPKİ DE SİNAN OĞAN’DAN GELDİ! 

Erdoğan’a bir cevapta Sinan Oğan’dan geldi. Sinan Oğan, sosyal medyada yaptığı açıklamada Erdoğan’ın sözlerine “Türkçülük ile bölücü terörün ideolojisi Kürtçülüğü bir tutanlar devletin kuruluş fikrini, Atatürk’ü ve Ziya Gökalp’i okumamış, anlamamıştır!” diyerek tepki gösterdi.