Üniversitelerde isyan büyüyor...

Üniversitelerde isyan büyüyor...

Üniversitelerin bölünmesi için hazırlanan kanun tasarısı kapsamında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin İstanbul Üniversitesi'nden ayrılarak yeni bir üniversite olmasına yönelik tasarının geri çekilmesi için öğrencilerin mücadelesi devam ediyor. Bugün de CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, eylem alanına gelerek üniversitelilere destek oldu. Tekin "Bu olayın sebebi 160 bin dönümlük kupon arsa" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bugün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne gelerek öğrencilere destek oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gürsel Tekin: “Bu olayın temel sebebi kupon arsa. 160 bin dönümlük bir arsa burası. Dünyanın her yerinde uygulamaları üniversiteler iç bünyesinde yapar. Düşünün ki rektörün bilgisi yok, üniversite yönetiminin bilgisi yok, TBMM'de komisyonun bilgisi yok, YÖK'ün bilgisi yok bu kadar da iddialı söylüyorum. Buna rağmen tek bir kişi çıkıyor “böleceğiz” diye açıklama yapıyor. Burda en doğru uygulama bir sandık kurularak, burada bulunan her siyasal düşünceden insanı bir araya getirerek bir referandum yapılmasıdır. Referandumda bölünmesini isterlerse hiç tereddüstsüz sandıktaki iradeye saygı duyarız. Marka değeri çok kolay oluşmuyor. 600 yıllık bir markadan bahsediyoruz. Bakın gidin öyle üniversiteler var ki 5 yıldızlı otel gibi ama içi bomboş. Öyle hastaneler var ki içi bomboş. Hala insanlar aman beni Cerrahpaşa'ya götürün diyor. Bu birikimi keyfe keder bir kararla heba etmemiz düşünülemez. Bu durumda hepimiz rozetlerimizi bir tarafa koyarak bu ülkenin geleceği ve bilimi için buraya sahip çıkacağız. Ben inanıyorum ki çok sayıda AK partili milletvekili benim gibi düşünüyor. Komisyonda Ak partili milletvekilleri bile bizim durumdan haberimiz yoktu demiş. Kimsenin haberi yok bu nasıl maskaralıktır? Kupon arsa arıyorlarsa ben hepsinin yerini biliyorum, yeter ki ellerini buradan çeksinler. “ dedi.

“TEPKİMİZ İDEOLOJİK DEĞİL”

Okulun öğrencilerden Ekin Erdemli ise düşüncelerini şu şekilde anlattı: “Biz tarihin en haklı mücadelelerinden birini veriyoruz. İşin içine siyaset bulaştırmadan, ideoloji bulaştırmadan, sadece ortak değerlerimizi ve Türkiye'nin çıkarını korumak için mücadele ediyoruz. Haklıyız, kazanacağız.”

Fakültenin üçüncü sınıf öğrencilerinden Ilgaz Altın ise “Biz hepimiz çok üzgünüz ve şaşırmış durumdayız. Günlerdir burada mücadele veriyoruz. Asla aynı masaya oturmadığım arkadaşlarla bile, her görüşten her ideolojiden insanla beraber burada mücadele ediyoruz. Gerekçe olarak öğrenci sayısının fazlalığı gösteriliyor. Biz burada kırık dökük masalarda ders yapıyoruz. Binalarımız kötü durumda fakat hocalarımızın ekolü o kadar kuvvetli ki biz buna zaten razıyız.” dedi.

Fakülte öğrencilerinden Emine Ar ise “ Burada öğrenciler arasında siyasal anlamda çok farklı düşünenler var. Fakat biz siyasi görüşten uzak, ideolojiden uzak, demokratik haklarımızı kullanarak, saygı çerçevesi içinde, 600 yıllık üniversitemizin bu birikiminin, bu kültürünün yok olmaması için çabalıyoruz.” diye konuştu.

56 YAŞINDAKİ PROFESÖRÜN İSYANI

56 yaşındaki Prof. Dr. Kaya Özkuş üniversitenin bölünmesine isyan etti. Özkuş'un isyanı sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Özkuş, "varlığınız elinizden alınıyor, tarihiniz elinizden alınıyor, ürettiğiniz bütün iyilikler elinizden alınıyor. Buna karşı çıkmanız lazım" dedi. İşte o açıklama: