Üniversiteyi kana buladı: Kim bu Volkan Bayar?

Üniversiteyi kana buladı: Kim bu Volkan Bayar?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Volkan Bayar, bugün silahla fakülte binasının farklı katlarında 4 akademik personeli öldürdü. Denver’da yüksek lisans yaptığı belirtilen Bayar’ın, ESOGÜ Eğitim Fakültesinde 45 hocadan, 25’i hakkında iftira dilekçesi yazdığı kaydedildi. Zanlının eşi gözaltına alınırken, fakültedeki sınavlar ertelendi. Başbakan Yıldırım ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, açıklamalarda bulundu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Volkan Bayar, bugün silahla fakülte binasının farklı katlarında Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Araştırma Görevlisi Yasir Armağan ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Çağlak’ı öldürdü. Üniversite içinden gelen açıklamalar oldukça dikkat çekici.

YÖK'ten saldırgan hakkında üniversite ve YÖK tarafından hiçbir işlem yapılmadığı iddiasına ilişkin yapılan açıklamada, silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında müfteri olduğuna dair Başkanlığa 3 şikayet dilekçesi verildiği belirtilerek, bu dilekçelerin ilgili madde uyarınca işlem yapmakla görevli ve yetkili olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne gereği yapılmak üzere iletildiği kaydedildi. Açıklamada, rektörlük tarafından kişi hakkında daha önceden açılmış olan soruşturmanın devam ettiği bilgisinin verildiği kaydedildi.

Gazi Üniversitesi mezunu Volkan B, 2011 yılında Denver'da yüksek lisans yapmış. Ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde doktoraya başlamış.

İşte Volkan Bayar ile ilgili bilgiler:

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Oda No 329

Doğum Tarihi : 24.01.1981

Unvanı : Araştırma Görevlisi

Öğrenim Durumu : Doktora öğrencisi

Lisans Sınıf Öğretmenliği Gazi Üniversitesi 2004

Yüksek Lisans Ölçme ve Değerlendirme Denver Üniversitesi 2011

Doktora Eğitim Programları ve Öğretim Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Devam ediyor

Doktora Eğitimde Araştırma Yöntemleri ve İstatistik Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Devam ediyor

Akademik Unvanlar:

Arş. Gör. Eğitim Bilimleri Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2011-2012

Arş. Gör. (35. Madde) Eğitim Bilimleri ESOGÜ 2012-

HEDEF ÜNİVERSİTE DEKANI

Rektör Gönen, saldırgan Volkan Bayar'in FETÖ'den ihraç edilmediğini, zanlının üniversitedeki başka kişilerin FETÖ ile ilişkili olduğunu savunduğunu ifade etti. Gönen, saldırganın hedefinde üniversite dekanı olduğunu açıkladı. Odaya giren saldırganın dekanı orada göremeyince cinnet getirdiğini söyledi. Gönen, saldırgan hakkında soruşturma olduğunu söyledi. Üniversite rektörü, dekan ile saldırgan arasında daha önce bir tartışma olup olmadığına ilişkin "Tartışma yaşanmış olabilir, o konuda çok emin değiliz" dedi.

FETÖ İDDİASI

Gönen, zanlı için şöyle konuştu: "FETÖ ile ilgili başkalarına suçlamada bulunmuştur. Başkalarıyla ilgili iddialarda bulunmuştur. Kendisi soruşturmamız sürüyor idi. Savcılık tarafından bize soruşturması aktarılmıştı. Soruşturması devam ediyordu, kendisi görevdeydi. Hedefinde muhtemelen dekan vardı. Dekan bey makamında yokmuş, fakülte sekreterimiz varmış. Dekanı bulamayınca sanıyorum cinnet getirmiş durumda idi. Fatih beyi vurmuş, daha sonra dekan yardımcımızı vurmuş Mikail Yalçın beydi, daha sonra üst kattaki iki araştırma görevlimizi vurmuş. Başka bir arkadaşımıza da silah doğrultmuş ama kurşun sıkışmış, bir şey yapamamış. Daha sonra binayı terk ettikten sonra polis tarafından derdest edilmiş.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak saldırı ile ilgili şunları söyledi:

"Volkan Bayar adında bir araştırma görevlisi, 4 kişiyi silahla öldürdü. 3 savcı görevlendirildi ve araştırma yapılıyor. Araştırma yapıldıktan sonra sebepleriyle ilgili olarak geniş bilgi verilecek. Başsavcılık olaya el koydu. Olay aydınlanınca geniş açıklama yapılacak."

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 4 kişiyi öldüren zanlının eşi Saadet Aylin B.’nin de gözaltına alındığını açıkladı. Saadet Aylin B’nin de üniversitede araştırma görevlisi oldğu belirtildi.

BAŞBAKAN: VAHİM BİR DURUM

Başbakan Yıldırım: ESOGÜ'deki silahlı saldırı ile ilgili "İlim irfan yuvası üniversitede böyle bir olayın yaşanması tabii ki çok vahim bir durumdur. Kapsamlı bir şekilde hiçbir detay açıkta bırakılmaksızın bakılacak ve ona göre kamuoyu bu konuda ilerleyen süreçte bilgilendirilecektir" açıklamasında bulundu.

BÜYÜKERŞEN'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen, saldırı sonrası kişisel Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Eskişehir Osmangazi Üniversitemizde yaşanan ve 4 akademisyenimizi kaybettiğimiz vahim olayı büyük bir üzüntüyle öğrendik. Hayatını kaybeden üniversite çalışanlarına Allah'tan rahmet, ailelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.