Ünlü kebapçı için flaş gelişme! Yasa çıktı, tehlikede...

Ünlü kebapçı için flaş gelişme! Yasa çıktı, tehlikede...

İflas erteleme yerine gelen kurtarma anlaşması sistemine ilk başvuran 60 restoranı olan Çıtır Usta oldu. Mahkeme, şirkete yönelik hacizlere karşı tedbir kararı verdi. Mahkeme, şirket faaliyetlerinin denetimi üç kişilik komiser heyeti atadı. Şirket avukatı, satışlardaki düşüşün Çıtır Usta’nın mali dengesini bozduğu kaydetti.

2004 yılından beri uygulamada olan iflas erteleme sistemi kaldırıldı yerine ‘Kurtarma anlaşması kurumu’ getirildi. Yasa değişikliğinin yürürlüğe girmesindenYasa çıktı ilk başvuran Çıtır Usta oldu
sonra dava açan ilk firma, sahip olduğu restoranların önemli bir bölümü AVM’lerde bulunan Çıtır Usta oldu. Şirket, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca 29 Mart’ta mahkemeye başvurdu. Başvuru Çıtır Usta Gıda Tur. San. Ve Tic. Limited Şti. ve Dogati Gıda Tur. Paz. Tic. Limited Şirketi adına yapıldı.

HACİZLERE KARŞI KORUMAYA ALINDI 
 

Bakırköy Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuru sonrası karar 2 Nisan günü çıktı. Mahkeme, şirketin hacizlere karşı korumaya alacak tedbir kararı verdi. Mahkeme, iki şirket için 3 aylık mühlet kararı verdi.