Usta oyuncunun ölüm nedeni belli oldu!

Usta oyuncunun ölüm nedeni belli oldu!

Usta oyuncu Halit Akçatepe 14.40'ta hayatını kaybetti. Halit Akçapete'nin ölüm nedeni ile ilgili hastaneden açıklama geldi. 2014 yılında henüz felç geçirmeden önce bir söyleşide "Benim ne kadar sevildiğimi cenazemde görürsünüz" demişti.

Yeşilçam'ın usta ismi oyuncu Halit Akçatepe 79 yaşında hayatını kaybetti. Akçatepe Hababam Sınıfı filminde "Güdük Necmi" karakterine hayat vermişti. Ünlü oyuncu için sosyal medyadan mesaj yağıyor...

KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Halit Akçatepe'nin vefatının ardından hastaneden bir açıklama geldi. Açıklamada uzun süredir evde tedavi gördüğü belirtilen Akçatepe'nin kalp krizinden öldüğü ifade edildi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Halit Akçatepe'nin vefatının ardından hastaneden bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son iki yıldır evde bakım hastası olarak tedavi görüyordu. Evde aniden rahatsızlanınca kendisine refakat eden hemşire arkadaşımız 112 acil servise haber veriyor. Acil servis ekibiyle hastaneye gelirken kalp ve solunumu durmuştu. Hastanemize geldiğinde hemen acil müdahaleye alındı ve yaklaşık 45 dakika müdahale edildi. Ancak yapılan tüm müdahallere rağmen 14.40 sularından hayatını kaybetti."

“NE KADAR SEVİLDİĞİMİ CENAZEMDE GÖRÜRSÜNÜZ” DEMİŞTİ

7’den 77’ye herkesin sevgilisi, Türkiye’nin yetiştirdiği nadide sanatçılarımızdan biriydi Halit Akçatepe. O, Türk insanının gözünde hiç yaşlanmadı. Uzatmalı liseli Güdük Necmi, askerden izne gelmiş Şaban’ın arkadaşı Ramazan olarak bizim için. 2014 yılında henüz felç geçirmeden önce bir söyleşide, “Ne kadar seviliyorsunuz” sorusuna şöyle yanıt vermişti: Benim ne kadar sevildiğimi cenazemde görürsünüz…

Geçtiğimiz yıl fenalaşıp hastaneye kaldırılan oyuncunun beyin damarlarının tıkanması nedeniyle sağ tarafında kısmi felç meydana gelmişti. Kızı sosyal medyadan bu fotoğrafı paylaşmıştı. 

HALİT AKÇATEPE KİMDİR?

1 Ocak 1938'de Üsküdar'da doğan Akçatepe, ilkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde okur. Babası Sıtkı Akçatepe'dir. Konservatuvar eğitimi hiç almamıştır (kendisi konservatuvar eğitimiyle uzaktan yakından bir alakası olmadığını belirtmiştir). Zamanın film yönetmenlerinden birinin, babasına "bize bir çocuk oyuncu lazım" dediği zaman, babası tülüatçı Sıtkı Bey oğlu Halit'i oynatmıştır.

'Halit Akçatepe 1,5 yıldır kimseyi kabul etmiyordu'

Babası Sıtkı Akçatepe, annesi Leman Akçatepe de Yeşilçam'ın usta isimlerindendi...
 
TATLI DİLLİM'LE ŞÖHRETİ YAKALADI
 
İlk filmini 1943'te 5 yaşındayken çekti. Daha sonra ilkokul sıralarında ders görmeye başladı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1959'da Anıtkabir'de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972'te Tatlı Dillim filmiyle şöhreti yakaladı. 1963'te Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çekti. 1975'te Hababam Sınıfı adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemasına adını yazdırmıştır.

Hababam Sınıfı, Gülen Gözler, Köyden İndim Şehre gibi büyük Yeşilçam yapıtlarında rol almıştır.
 
Usta oyuncunun babası Sıtkı Akçatepe ve annesi Leman Akçatepe de Türk Sineması'nda birçok yapımda rol almış oyunculardır. Özellikle babası Sıtkı Akçatepe, Hababam Sınıfı film serisinde oynadığı Paşa Nuri tiplemesiyle tanınmaktadır. Babası Sıtkı Akçatepe annesi tarafından Osmanlı İmparatorluğu'nun Lale Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın torunudur.