Uydurma yazı için Fuat Uğur’dan açıklama

Uydurma yazı için Fuat Uğur’dan açıklama

Işıkçılar Cemaati'nin yayın organı Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, tarihi bir skandala imza attı. Fuat Uğur'un yaptığı skandala tepki ise AKP'li Özdağ'ın internet sitesinde yazan İslamcı yazardan geldi. Uğur, yayımladığı fotoğraftaki kişiyi CHP milletvekili İlhan Kesici olmamasına rağmen öyle ilan etti, ardından da Kesici'nin ağzından sözler uydurdu.

Tartışma yaratan olayla ilgili yazar Kerime Yıldız, AKP Milletvekili Selçuk Özdağ’ın sitesi “Enpolitik”te dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Kerime Yıldız, Fuat Uğur’a “Rezâlet ortaya çıkınca Türkiye gazetesi, köşe yazısını internet sayfasından kaldırdı. Yâni gazete yönetimi, rezâleti kabul etti. Şimdi… O kişi İlhan Kesici olmadığına göre Fuat Uğur’un hatırladığı dâvûdî ses neyin nesi? Dâvûdî sesin söylediklerini nereden duydu?” sorularını yöneltti.

 “ERDOĞAN’A DESTEK VERMEDİ HATIRLAYACAĞINI HİÇ ZANNETMİYORUM”

 Fuat Uğur’un uydurduğu görüşmeyle ilgili iki ihtimal öne süren Kerime Yıldız, şunları yazdı:

 “1-Fuat Uğur, yalan haberini kuvvetlendirmek için bunu uydurdu.

 2-Fuat Uğur, haberin şehvetine kapıldı ve aynen böyle hatırladı.

Birinci ihtimâl doğru ise Fuat Uğur’un işine son verilmeli ve yalan haberden yargılanmalıdır. Bu kısım, İlhan Kesici’nin bileceği iş.

İkinci ihtimâl doğru ise zâten bu hâfıza ile gazetecilik yapmamalı ve tedâvi görmelidir. En başta kendi iyiliği, sonra bizim iyiliğimiz için…

Kendisinin de olduğu fotoğraftaki insanları teşhis edemeyen Fuat Uğur’un, 1994 belediye seçimlerinde Türkiye gazetesinin Erdoğan’a destek vermediğini ve karşısına aday çıkardığını hatırlayacağını hiç zannetmiyorum.”

 “BİR OKUYUCU OLARAK FUAT UĞUR’DAN AÇIKLAMA BEKLİYORUM”

Kerime Yıldız, herkesin Fuat Uğur’dan özür beklerken Twitter’da “Yeminli düşmanlar tek tek ortaya çıktı. Başlarını soktukları karanlık mahzenlerden dışarıya çıkardılar. Hepsinin kuyruk acısı var” diye yazdığına dikkat çekerek şöyle devam etti:

 “Fuat Uğur, yalan haberinin peşine düşenleri böyle tanımlıyor. Allah Allah! Sen kargaların güleceği yalan haber yap; fark edenler hatâlı olsun. Ben, yeminli düşman değilim. Başımı karanlık mahzenlere hiç sokmadığım için çıkarmam da söz konusu değil. Kuyruk acım da yok. Bir okuyucu olarak Fuat Uğur’dan açıklama bekliyorum.”


FUAT UĞUR’DAN SAVUNMA:

Fuat Uğur ise bugünkü “Hafızanın insana oynadığı oyun ve meslek kazası” başlıklı yazısında tarihi skandala “açıklama” getirdi.

 “Fotoğraf yazımda da belirttiğim gibi 21 yıl öncesine ait, 1996 yılında HBB haber dairesi başkanı olduğum sırada ‘En başarılı belediye başkanları’ anketinden çıkan belediye başkanlarını ağırlamaya yönelik bir program öncesi çekilmişti” diyen Fuat Uğur, “Pek çok konuk vardı ve dün gibi hatırlıyorum İlhan Kesici de gelmişti. Kadro yok, yetersiz elemanla bir organizasyon yapılmış durumda ve her iş bana kalmış. Kafam sepet gibi o sırada. O korkunç meşguliyet içinde benim İlhan Kesici diye ağırladığım o fotoğraftaki kişi, yani İlhan Kesici'yle tıpatıp aynı olan kişi Tayyip Erdoğan'ın cezaevinde yanında kalan sadık dostu Hasan Yeşildağ'ın kardeşi Zeki Yeşildağ'mış. Zeki Yeşildağ bir dönem ANAP'ta siyaset yapan biri olduğu ve Kesici'yle olan bu inanılmaz benzerliği nedeniyle hafızam bana bu oyunu oynadı belki, bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

 “FOTOĞRAFTA OLAN VE BENZETİLEN TÜM KİŞİLERDEN ÖZÜR DİLERİM”

 Fuat Uğur, “Yazımda ‘Samimi söylüyorum orada neden bulunduğunu hiç hatırlayamadığım İlhan Kesici’ ifadesiyle kendime bir mesaj vermişim ama o mesaj üst beyine ulaşmamış demek ki” diyerek kendisini savundu ve şöyle devam etti:

 “Program öncesi sohbetlerimiz dün gibi aklımda, onları yazdım zaten. Ama İlhan Kesici meselesinde bir hafıza oyunu devreye girdi. Fakat yine de bu mesleki kaza beni üzdü. Fotoğrafta olan ve benzetilen tüm kişilerden özür dilerim bu vesileyle. Belki de İlhan Kesici'nin ‘Meral Akşener çatı adayı oldu oluyor’ derken CHP'nin 2019 Cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkması nedeniyle bu fotoğraf da önüme gelince çok denk düştü. İlhan Kesici ile önceki sohbetlerimizdeki üslubuna dair izlenim de buraya nakloldu anlaşılan.”(Odatv)