Trump'tan silahlı saldırıda yaralanan vekile 'çok acayip' espri 

Trump'tan silahlı saldırıda yaralanan vekile 'çok acayip' espri 

ABD Başkanı, Kongre üyelerine yönelik bir silahlı saldırıda ölümden dönen Cumhuriyetçi vekil Scalise'a ''Bu, kilo kaybetmek için çok acayip bir yol, Steve'' diye takıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, bu kez Kongre üyelerine düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan milletvekilini övmek için kullandığı sözlerle şaşırttı. Dış görünüşe verdiği önem ve bu konuda yaptığı şakalarla tanınan Trump, vergi reformu paketinin Kongre'de kabul edilmesini kutlamak için Cumhuriyetçileri Beyaz Saray'da ağırlarken yine tuhaf bir espri yaptı.

'HEPİMİZDEN DAHA CESUR'

Haziranda kendi aralarında beyzbol maçı yapmaya hazırlanan Temsilciler Meclisi üyelerine ateş açılması sonucu ağır yaralanan ve eylülde hastaneden taburcu edilen Cumhuriyetçi vekil Steve Scalise'i vergi reformunun geçmesindeki rolü için övmeye başlayan Trump, ''Hepimizden daha cesur, bizden daha cesur. Hepimizden daha zor bir yıl geçirdi'' diye söze girişti. ​Ardından, ABD Başkanı, doktorlar tarafından ölümden döndüğü belirtilen ve Beyaz Saray'a koltuk değnekleriyle gelen Scalise'a ''Ama bu kilo kaybetmek için çok acayip bir yol, Steve. Pek de iyi bir yol değil'' diye takıldı. 

KURŞUN VÜCUDUNA GİRİP ÇIKTI

Saldırganın açtığı ateşte mermilerden biri kalçasından girip kas ve kemiği delerek vücudundan çıkan Scalise (52), bir çok ameliyat geçirdikten ve fizik tedavi gördükten sonra eylülde Temsilciler Meclisine geri döndüğünde duygusal bir konuşma yapmış ve kendisine gösterilen sevgi, sıcaklık, edilen dualar için teşekkür etmişti.