Tudor'dan Fatih Terim yorumu

Tudor'dan Fatih Terim yorumu

Süper Lig'in 15. haftasında Teleset Mobilya Akhisarspor'u 2-0 geriye düştüğü maçta 4-2 yenen Galatasaray'ın teknik direktörü Igor Tudor, çok güzel bir geri dönüşe imza attıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Igor Tudor, bir teknik adam olarak oyuncularıyla gururlandığını belirterek, "Kolay değil. İlk yarıda 2-0 geriye düşüyorsunuz. Devre arası soyunma odasında o inancı ve ruhu gördüm. Beşiktaş maçından sonra, ister istemez öz güvenin azaldığı bir zamanda bu geri dönüş mükemmel oldu. Böyle futbolculara sahip olduğum için gurur duyuyorum." diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın maçın iki yarısında siyah ile beyaz kadar farklı bir oyun ortaya koyduğu şeklindeki soru üzerine Hırvat çalıştırıcı, "İlk yarıda çok kötü değildik. İyi başladık ama ortada bir şey yokken garip şekilde 2-0 geriye düştük. Sonrasında futbolcularıma, onlara ne kadar güvendiğimi aktardım. Devre arasında oyuncularıma, bu maçı döndüreceğimizi söyledim. İnanılmaz inançlılardı ve çıkıp üzerilerine düşeni yaptılar." ifadelerini kullandı.

Gomis'in gördüğü kırmızı kartla ilgili olarak Tudor, "Pozisyonu çok iyi görmedim ama söylenen ve videolarda gözüken, ortada kırmızı kartı hak edecek bir temas yok." değerlendirmesinde bulundu.

Tudor, maçta üçlü savunmaya dönmesi hakkında, "Sistemlerle ilgili saatlerce konuşabiliriz ama baktığınızda 2-0 geriye düşmüş bir Galatasaray vardı ve bir şekilde risk almak, bir şeyleri değiştirmek gerekiyordu. Ayrıca Yasin ve Rodrigues gibi defansa yardım eden iki oyuncu da vardı. Bugün 3 puanı aldık ve bu da bir şeylerin doğru yapıldığı anlamına gelir." şeklinde konuştu.

Terim ve istifa sorusuna yanıt

Hırvat teknik adam, maç öncesi ismi anons edildiğinde ıslıklanması ve Fatih Terim lehine tezahüratlar yapılması konusunda ise, "Böyle bir iş yapıyorsanız, buna alışık olmanız lazım. İşimizin bir parçası. Maçta 2-0 geriye düşüyorsunuz ve hoca olarak sorumluluk sizde. Tepki size geliyor. Nasıl, yendiğinizde olumlu tepki geliyorsa kötü gidince de reaksiyon olması normal." diyerek sözlerini tamamladı.

Oyuncu değişiklikleri hakkında da yorum yapan Hırvat teknik adam, "Maicon'u çıkardım ve süratli Gary'yi oyuna koydum. Ofansif olarak gücümüz artsın diye bu değişikliği yaptım. Fernando zaten her yerde oynayabilen, çok üst seviye, mükemmel bir oyuncu. Hepsiyle gurur duyuyorum. Bu geri dönüşü yapmak hiç kolay olmadı. Devre arasında döneceğimize inandığımı söyledim ve oyuncularım ikinci yarıda iyi bir karakter göstererek güzel bir galibiyet aldı." ifadelerini kullandı.