60 yıl sonra kardeş olduklarını öğrendiler!

60 yıl sonra kardeş olduklarını öğrendiler!

DNA testi yaptıran Walter Macfarlane ve Alan Robinson, 60 yıl sonra kardeş olduklarını öğrendiler.

ABD’nin Hawaii eyaletinde yaşayan ve 60 yıldan fazla süredir yakın arkadaş olan Walter Macfarlane  ve Alan Robinson kardeş olduklarını öğrendi.

İlkokulda tanışan ve 60 yıldan fazla süredir arkadaş olan Walter ve Alan ikilisi, yaptırdıkları DNA testi sonucu kardeş olduklarını öğrendi. Tüm çocukluklarını birlikte geçiren ikili küçükken futbol oynadı, büyüdüklerinde tatile gitti, çocuklarını aynı okula gönderdi. Babalarını tanıma fırsatı bulamayan iki dost, ebeveynlerinin kim olduğunu öğrenmek için birbirlerinden habersiz DNA testi yaptırdı.

DNA EŞLEŞME SİTESİNDEN ÖĞRENDİLER

Milliyet’in haberine göre, bir DNA eşleşme sitesi üzerinden sonuçları tarayan Walter, aynı X kromozoma sahip Robi737 kullanıcı adında birine denk geldi. Eski bir pilot olan Alan da aynı internet sitesini kullanıyordu. Yazışarak buluşmaya karar veren ikili, karşılaştıklarında durumu birbirlerine açıkladılar.

Sonuçlara göre, 60 yılı aşkın süredir arkadaş olan Alan ve Walter aynı anneden doğma kardeş çıktı. İkiliden Walter, 1943 yılında Hawaii’nin başkenti Honolulu’da dünyaya gelmiş bir aileye evlatlık verilmişti. Bundan 15 ay sonra ise Alan doğmuş, o da evlatlık verilmişti.