Ve Muharrem İnce, CHP rozetini çıkardı...İşte ilk sözleri

Ve Muharrem İnce, CHP rozetini çıkardı...İşte ilk sözleri

CHP'nin, 24 Haziran 2018'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için aday gösterdiği Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Allah'ın izniyle, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olacağım" dedi.

Cihan GÜNER-Barış CAN/YURT

CHP'nin, 24 Haziran 2018'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için aday gösterdiği Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Allah'ın izniyle, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olacağım" dedi. CHP rozetini çıkaran İnce,  Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak "Ben tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım, rozetimi size emanet ediyorum" ifadesini kullandı.

CHP'nin, 24 Haziran 2018'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için aday gösterdiği Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Allah'ın izniyle, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olacağım" dedi. CHP rozetini çıkararak Türk bayrağı rozeti takan İnce,  Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak "Ben tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım, rozetimi size emanet ediyorum" ifadesini kullandı.

CHP'nin adayının Muharrem İnce olduğu kesinleşti. 110 milletvekilinin katıldığı kapalı grup toplantısında oy birliğiyle adayın Muharrem İnce olmasına karar verildi.

Salona Kılıçdaroğlu'ndan önce giren İnce'nin bir ara gözlerinin dolduğu görüldü. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, İnce'yi kürsüye davet ederek, partisinin cumhurbaşkanı adayını resmen açıkladı. Kürsüye gelen Muharrem İnce, parti rozetini çıkartarak "Tarafsız olacağım" dedi.

CHP TBMM Grubu, 24 Haziran'da yapılacak seçimde partinin cumhurbaşkanı adayının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olmasına oy birliğiyle karar verdi. CHP TBMM Grubu, partinin cumhurbaşkanı aday tanıtım toplantısı öncesinde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Litai Otel'de toplandı. Basına kapalı toplantı yaklaşık yarım saat sürdü.  Toplantıda Muharrem İnce'nin oy birliğiyle partinin cumhurbaşkanı adayı olmasına karar verildi.  Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan İnce, "Her şey çok güzel olacak" ifadesini kullandı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, "Ben dün mesajı vermiştim. Zamanı gelince demiştim. Siz anlamadınız. Gel- İnce olarak anlamanız gerekiyordu" diye konuştu

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ilk açıklamasında ''Tarih yazacağız'' dedi.  CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu toplantının ardından Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'na geldi.  Salona önce gelen İnce ile Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu partilileri selamladı. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin adaylığı açıkladıktan sonra kürsüye davet etti.

MUHARREM İNCE ROZETİNİ ÇIKARDI

Kürsüye çıkan Muharrem İnce, "Tarafsız olacağım, size emanet ediyorum diyerek parti rozetini çıkarttı. İnce, "24 Haziran'da Allah'ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olacağım. Sadece CHP'lilerin değil, 80 milyonun, herkesin, AK Partililerin, HDP'lilerin, MHP'lilerin, Saadet Partililerin, herkesin cumhurbaşkanı olacağım. Tarafsız bir Cumhurbaşkanı olmak için rozetimi size emanet ediyorum" diye konuştu.