Ve Öcalan 'yeniden çözüm süreci' çağrısı yaptı!

Ve Öcalan 'yeniden çözüm süreci' çağrısı yaptı!

Öcalan, avukatları aracılığıyla mesaj göndermeye devam ediyor.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal, 12 Haziran’da İmralı’ya giderek burada terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.

Öcalan’ın, avukatlarıyla görüştürülme yasağının kaldırılmasının ardından Mayıs ayından bu tarafa dördüncü mesajı paylaşıldı. 12 Haziran'da yapılan görüşmeye dair avukatları tarafından yapılan açıklamaya göre, Öcalan sonlandırılan açlık grevlerine ilişkin not gönderdi. Öcalan, “Özellikle süreci en derinden yaşayan yoldaşların hızla bedenen, zihnen ve ruhen kendilerine özen ve bakım göstermesini diliyorum. Gereken eleştiri ve özeleştiri sürecinden alınan dersler temelinde başarı temenni ediyorum” dedi. Avukatlarının açıklamasından aktardığına göre, Öcalan, pozisyonunu "yaşatma siyaseti" olarak tanımlarken, içinde bulunduğu koşullara rağmen adalet, özgürlük ve hakikat arayışında olduğunu iddia etti.

YİNE ÇÖZÜM SÜRECİ ÇAĞRISI
Aktarılana göre Öcalan’ın önceki mesajlarında olduğu gibi barış ve demokratik çözüm söylemleri üzerinden yine çözüm süreci çağrısı yaptığı görülürken, Öcalan Mayıs ayındaki ilk mesajında olduğu gibi Suriye’den de bahsetti.

Öcalan 6 Mayıs’ta kamuoyu ile paylaşılan ilk mesajında olduğu gibi yine Suriye’de "yerel demokrasi" önerisinde bulundu. Bu, Türkiye’de yeniden çözüm sürecine işaret eden Öcalan’ın Suriye’de Fırat’ın doğusundaki PYD varlığı için özerlik talep etmesi anlamına geliyor.

'DEVLET ODAKLI TAVIR VE TAVİZ DEĞİL'
Öcalan, kendisi için açlık grevinde bulunan PKK’lılar ve HDP’lilere yönelik, grevleri sonlandırma çağrısının ise şahsi inisiyatif doğrultusunda geliştiğini ve bu tavrının devlet odaklı tavır ve taviz olarak değerlendirilmemesini özenle belirtmesi de dikkat çekti.