‘Ver iki teröristi al Salih Müslim’i’

‘Ver iki teröristi al Salih Müslim’i’

Çekya yönetiminin, terör örgütü PYD'nin eski lideri Salih Müslim’e karşılık Türkiye-Suriye sınırında ele geçirilen iki teröristin serbest bırakılması için Ankara ile takas masasına oturmak istediği konuşuluyor. ‘Al bir teröristi ver iki teröristi’ yaklaşımının ise, uluslararası arenada Türkiye’nin saygınlığına gölge düşüreceği belirtiliyor.

YURT yazarı ve Ankara Temsilcisi Mehmet Yurtseven, Ankara’da zamanında kırmızı halıyla karşılanan terör örgütü PYD’nin eski Eş Başkanı Salih Müslim’in, uzun bir süreden sonra yenilenen kırmızı bültenle Çekya’da yakalanması ve iade sürecinin pazarlığa dönüşmek üzere olduğunu yazdı.

Yurtseven, ‘Ver iki teröristi al Salih Müslim’i’ başlığıyla yayınlanan yazıda, şunları kaleme aldı:

“Çekya yönetimi tarafından yerel basına sızdırılan bilgiye göre, Çekya Dışişleri Bakanlığı, Müslim’in Türkiye’ye iade edilmesi için 2016 Kasım tarihinde Türkiye-Suriye sınırında ele geçirilen ve terör örgütü PKK ile bağlantısı bulunduğu Türk güvenlik güçleri tarafından kanıtlanan Marketa Vşelihova ile Miroslav Farkas’un Salih Müslim’e karşılık serbest bırakılmaları için Ankara ile takas masası görüşmelerine hazır olduğu söyleniyor.

‘TÜRKİYE’NİN DURUŞUNA ZARAR VERİR’

Al bir teröristi ver iki teröristi yaklaşımı uluslararası arenada Türkiye’nin saygınlığına gölge düşürür.

Türkiye’nin önündeki en büyük tehlike “Yasalar teröristler için eşit çalışır” gerekçesi.

Prag’ın suçlu takas önerisini kabul edilirse bu durum diğer devletlerle suçlu takaslarında teröristlerin serbest bırakılmasını gündeme getirirse Türkiye’nin terör karşındaki duruşunu zarar verir.

Böyle bir yol açılması uluslararası düzeyde Türkiye’ye karşı bir yol olarak kullanılmaya devam eder.

Hükümetin ve adalet bakanlığının bu konuyu çok dikkatli değerlendirmesi gerekir.