VİDEO | Çorlu tren faciasında ölenlerin aileleri: Katiller serbest, adalet arıyoruz!

VİDEO | Çorlu tren faciasında ölenlerin aileleri: Katiller serbest, adalet arıyoruz!

Türkiye'de yakın gelecekte yaşanan katliamlarda yaşamını yitirenlerin aileleri ortak çağrı ile Adalet Nöbeti düzenledi.

Yurt Haber Merkezi 

Çorlu'da Temmuz 2018'de gerçekleşen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasında yaşamını kaybedenlerin ailelerinin 19 Nisan'da başlattığı 'Adalet Nöbeti'ne bugün Bakırköy Meydanı'nda devam edildi. Saat 12.00-14.00 arasında düzenlenen nöbete şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ailesi, trafik kazasında hayatını kaybeden Bora Aşçılar'ın ailesi ve mağdur aileler de katıldı.

Faciada yakınlarını kaybeden ailelerin adına yapılan ortak açıklamada "Adalet peşinde koşan insanlarla bir aradayız. Bizleri acılarımız bir araya getirdi. Bir daha böyle cinayetler, bir daha böyle katliamlar yaşanmasın. Meydanlara çıktık ve devam edeceğiz çıkmaya" denildi. 

Bugünkü Adalet Nöbeti'nde yapılan açıklama şöyle:

Bundan yaklaşık 11 ay önce anamız, babamız, eşimiz, çocuklarımız, kardeşlerimiz devletin demiryollarında devletin trenin altında kalarak can verdi, yüzlercemiz yaralandı. Elim kaza dediler. 11 ay boyunca sesimizi çıkarmadan adliyelerde hakimlerden, savcılarından, bilirkişilerden medet umduk acımızı bir az olsun hafifletsinler diye, bir daha böyle katliamlar olmasın diye, suçlular açığa çıkarılsın diye. 11 ay sonunda savcı bula bula bu katliamda sorumluluğu bulunan şirketlerden birinin yönetim kurulu üyesini ve soruşturmanın yürütüldüğü şirketlerden birinin danışmanını bilirkişi diye karşımıza çıkardı. Bu bilirkişiler de 25 canın sorumlusu diye küçücük görevleri olan dört kişiyi gösterdiler ve bunu kabul etmemizi istediler, istiyorlar. Yetkilileri de ayrı soruşturuyoruz dediler. 11 ayın sonunda gözümüzün içine baka baka bize yalan söylediler, sürekli bizi oyaladılar. Ne soruşturdukları bir yetkili var, ne de gerçek suçluları ortaya çıkarma dertleri var.

Bu olayda canlarını yitirmiş aileler olarak artık yeter diyoruz. Oyalamalara, kandırmalara karnımız tok. Başta Ulaştırma Bakanı, TCDD Genel Müdürü, bürokratlar ve üst yöneticiler olmak üzere birçok kişinin sorumluluğu vardır. Gerçek sorumlular bulunana kadar, suçlulara hak ettikleri cezalar verilene kadar adliyede, sokakta, meydanlarda, sesimizi duyurabildiğimiz her yerde bu adaletsizliği teşhir edeceğiz. Bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz. Bu adaletsizliği kabul etmeyen milyonlarca insanın yanımızda bizimle birlikte olduğunu biliyoruz. Bu adaletsizliğin ve kayırmacılığın sizleri de en az bizim kadar öfkelendirdiğini biliyoruz. Bizleri acılarımız bir araya getirdi. Sizlerle acılarımızla değil dayanışma için, güvenli demiryolları için, adaletli bir ülke için, daha güzel bir Türkiye için bir araya gelmek istiyoruz. Hepinizi sesimize ses katmaya, bulunduğunuz her yerde ve her şekilde destek olmanızı ses vermenizi istiyoruz. Gerçek suçluların ancak bu şekilde açığa çıkarılacağını biliyoruz.

‘SİZİN VİCDANINIZ ÇÜRÜMÜŞ’

Nöbete desteğe gelen Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, "Çorlu Tren kazasında yakınlarını kaybedenler de bizim gibi maalesef hukuk devleti olarak bildiğimizi devletimizden adalet arıyoruz. Ben buradan bugün devletimizin yöneticilerine sesleniyorum, Rabia Naz bugün babasını 30 - 40 defa öpecekti. Sizin vicdanınız çürümüş. Hala kızımın katillerini ortaya çıkaramadınız" dedi. 

"Dünyanın neresinde görülmüş öğrenci kıyafeti üzerinde canına kıyılan bir çocuğun katillerinin hala bulunamaması" diyen Vatan, "Nere görülüyor ki devlet yönetimindeki diplomatın örtpas yaptığı" ifadelerini kullandı.

Meclis'te Rabi Naz cinayetinin incelenmesini reddeden AKP ve MHP'ye tepki gösteren Vatan, "Adalet ve Kalkınma partisi biz sizi adaletli bilirdik. Milliyetçi Haretek Partisi biz sizi milliyetçi bilirdik değilmişsiniz. Rabia Naz'ın cinayetinin incelenmesine izin vermediniz. Sizi burada kınıyorum. Sizi buradan sonuna kadar kınıyacağım" dedi.