VİDEO | Erdoğan'dan gazetecilere: Size ayar vermek gerekirse...

VİDEO | Erdoğan'dan gazetecilere: Size ayar vermek gerekirse...

Tayyip Erdoğan bayram namazı çıkışı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Çamlıca Camisi'nde bayram namazını kıldıktan sonra cami içinde vatandaşlarla bayramlaştı.

Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Erdoğan, İdlib'teki gelişmelerle ilgili bir soru üzerine, İdlib'le ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump'la görüştüklerini söyledi.

Erdoğan şu anda Suriye, İdlib, Menbiç, Fırat'ın doğusu üzerinde, malum koridor üzerinde ilgi alakası olan her ülke ile Türkiye olarak görüşmeleri devam ettirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hassasiyetlerimiz aynen, kararlılıkla devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de devam edecektir. Şu anda malum Trump'ın zaten bir İngiltere seyahati var. Herhangi bir durum muaccel olarak gerekirse biz yine kendileriyle bu görüşmeyi yaparız. Sayın Putin'le bu görüşme gerekirse onunla da yaparız fakat temennimiz burada bu varil bombalarıyla yapılan saldırılar özellikle siviller üzerinde hakikaten üzüntü verici. Bundan da biran önce sıyrılmanın gayreti içindeyiz. Oradaki örgütler konusundaki hassasiyetimiz özellikle istihbarat örgütlerimiz vasıtasıyla da devam etmektedir. Temennimiz bir an önce burada bir sulhu sükun hakim olsun"

Bayram namazı çıkışında Erdoğan ile gazeteciler arasında geçen bir diyalog ise şöyle: