Yabancı ajanslar Türkiye'ye roket saldırısını böyle duyurdu!

Yabancı ajanslar Türkiye'ye roket saldırısını böyle duyurdu!

Teröristlerin Kilis'teki camiye roket saldırısı yabancı ajanslar tarafından dünyaya duyuruldu.

Afrin'deki PKK/YPG'li teröristler dün akşam Kilis'teki tarihi Çalık Camii'yi hedef almıştı. Afrin'den atılan iki roket tarihi cami ve 100 metre ilerisindeki bir evi vurmuş, 2 kişi hayatını kaybederken 11 kişi yaralanmıştı. Teröristlerin saldırısı yabancı ajanslar tarafından da dünyaya duyuruldu.

AP haber ajansından Lefteris Pitarakis'in objektifinden sabah saatlerinde çekilen görüntüler, saldırının ardından ortaya çıkan tabloyu dünya basınına taşıdı.

AP, Ankara'nın Afrin'e harekât başlatmasının ardından Türkiye yönelik roket saldırıları yaşandığını yazdı.

YPG-PKK'lı teröristler tarafından Afrin'den yapılan saldırıda Kilis'te namaz kılmak için tarihi Çalık Camii'ne giden Muzaffer Aydemir ile Suriye uyruklu Tarık Tabbak hayatını kaybetti.

Kilis Valiliği, akşam saatlerinde biri tarihi Çalık Camisi’ne, diğeri 100 metre uzaklıktaki bir eve isabet eden roketli saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada 2 kişinin öldüğü belirtilerek, şöyle denildi: "Bugün saat 18.10 sıralarında PKK/KCK/PYD-YPG teröristlerince ilimiz merkezine Suriye-Afrin tarafından roketli saldırı düzenlenmiştir. Roketlerden birisinde cami hedef alınmıştır. Akşam namazını kılmakta olan 1 Türk, 1 Suriyeli olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetmiştir.

"6 vatandaş ise yaralanmıştır. 2’nci roketin isabet ettiği konutta ise 5 vatandaş hafif olarak yaralanmış, yaralananlar tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."