Yalova’da anketler ne diyor: CHP-AKP makası 8 puan açıldı

Yalova’da anketler ne diyor: CHP-AKP makası 8 puan açıldı

CHP’li Yalova Belediye Başkanı Salman, altı ayda bir, iki ayrı firmaya anket yaptırdığını, son duruma AKP ile aralarındaki farkın 8 puana çıktığını belirterek, “Bu beni mutlu ediyor mu, en az fark 10 puan olmalı” dedi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, sosyal demokrat belediyeciliğin dünyadaki bütün motiflerini kentte sergilediğini belirterek, altı ayda bir yaptırdığı anketlere göre, AKP ile aradaki farkın CHP lehine 8 puan açıldığını, bunun en az 10 puan olmasını hedeflediğini bildirdi.

Vefa Salman, YURT Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Yalova’daki çalışmalarını şöyle anlattı:

“Sosyal demokrat belediyeciliğin dünyadaki bütün motiflerini Yalova’da sergilediğimi düşünüyorum. Her doğanın evine tarafımızdan gidiliyor, hastalığında evinde ya da hastanede, ambulansla sevkte, maddi manevi yardımlar yapılıyor. Bizzat ben haftada 3-4 gün hastaneye giderim. Cenaze hizmetleri daha önce paralıydı, bedava yaptım. Engelli vatandaşlara yönelik engelsiz cafe projesini devreye soktuk. Orada Çölyak mutfağı ile ödül aldık. Çocuk parklarını 35’den 90’ı çıkardık. Ulaşım sıkıntılıydı işler hale getirdik. Kente bisiklet yolu kazandırdık.

2019 HEDEFİ VE ANKETLER

Vefa Salman, 2019 hedefine yönelik soru üzerine, kentte altı ayda bir, iki ayrı firmaya anket yaptırdığını açıkladı. Salman, şunları kaydetti:

“AKP’nin yaptığı ankette de kendi yaptığım ankette de bir sene önce altı puan olan fark, altı ay önce sekiz puana çıktı. AKP’de görev yapan tanıdığımız insanlar var. Onlar da bilgiyi veriyor. Aynı şekilde teyit ediyorlar. Bu beni mutlu ediyor mu, fark en az 10 puan olmalı.”

‘Aday olacak mısınız?’ şeklindeki soruya da Salman, “Halk istedikten sonra devam” yanıtını verdi.