Yandaş Sabah yazarının saldırısına CHP'den sert tepki

Yandaş Sabah yazarının saldırısına CHP'den sert tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, hükümetin yayın organı Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün hakkında yazdığı iddialara sert bir şekilde cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Fethi Açıkel, yandaş Sabah'ın yazarı Mahmut Övür'ün hakkında yazdığı iddialara sert bir şekilde cevap verdi.

CHP'li Fethi Açıkel'in Avcılar Belediye Başkan adayı Turan Hançerli ile ilgili açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin belirlediği Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkan adaylarının ülke genelinde yarattığı olumlu hava ve bu havanın, seçim başarısı olarak yansımalarının kamuoyu araştırmalarında görülmesinin Cumhur İttifakını tedirgin ettiği görülmektedir.

Bu doğrultuda; son günlerde, partimiz ile ilgili bilinçli olarak bazı yayın organlarında kargaşa ve çatışma algısı yaratılmaya çalışılmakta, sağlıklı bir şekilde işleyen demokratik kurullarımızın itibarsızlaştırılması amaçlanmaktadır. Bu yayın organlarında yer alan haber ve köşe yazıları, partimiz aleyhine tek merkezden yürütülen bilgi kirliliği yaratma çabalarının bir ürünüdür. Bilgi kirliliği ile amaçlananın partimizin kurumsal kimliğine ve yerel seçim sürecine zarar vermek olduğu net bir şekilde görülmektedir.

Bugün (31 Ocak 2019) tarihli Sabah Gazetesi'nde Mahmut Övür tarafından yazılan köşe yazısında partimiz ve şahsım adına kabul edilemez, gerçek dışı ithamlar yer almaktadır.


- Turan Hançerli

Partimizin Avcılar Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Sayın Turan Hançerli'ye dair şahsımın söylediği iddia edilen sözler, ne inandığım değerler ne de mensubu bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilkeleri açısından kabul edilemez ifadelerdir.

Habere konu olan konuşmayı, Sayın Hançerli'nin adaylığına dair nefret söylemine varacak ölçüde dillendirilen nahoş ifadeleri en sert biçimde eleştirmek üzere yaptığım kamuoyu tarafından bilinmelidir.

Mahmut Övür tarafından söz konusu konuşmam, tam aksi yönde bir beyanda bulunmuşum gibi yansıtılmıştır. Sistematik saldırıların bir parçası olduğu açık bir şekilde belli olan ilgili köşe yazısıyla ve yazarıyla ilgili hukuki tekzip girişimleri tarafımca başlatılacaktır.

Her şeyden önce mesai arkadaşım olan Sevgili Turan Hançerli'nin kendisine tevdi edilen görevi layıkıyla yerine getirebilecek vasıflara fazlasıyla sahip olduğunu belirtmek isterim. Sayın Hançerli'nin adaylığının, partimizin ayrımcılığa karşı tavizsiz duruşunun bir göstergesi olarak bir kez daha desteklenmesi gerektiğine dair inancım kendisi ve partililerimiz tarafından bilinmektedir. Bu minvalde yurttaşlarımızın yanlış bir şekilde bilgilendirilmesinden duyduğum rahatsızlığı paylaşmak isterim.

Bu vesileyle tekrar sevgili Turan Hançerli'ye yerel seçim çalışmalarında başarılar dilerim.

Bu açıklamayı, kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım."

MAHMUT ÖVÜR NE YAZMIŞTI?
Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel ile ilgili şunu yazmıştı:

"Fethi Açıkel'in iki kolu olmayan Avcılar adayı Turhan Hançerli için söylediği şu sözler utanç vericiydi: "İki kolu olmayan biri, insana nasıl dokunacak""