'Yandaşlara soruyoruz: İsmail daha ne yapsın?'

'Yandaşlara soruyoruz: İsmail daha ne yapsın?'

AKP’li medyanın ve trollerin hem kutuplaşmada en tetikleyici rolü oynarken hem de gazeteci İsmail Küçükkaya’yı hedef alması, “İsmail Küçükkaya daha ne yapsın” yorumuna neden oluyor.

23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimleri öncesinde adaylar Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım geçen Pazar (16 Haziran) akşamı canlı yayında karşı karşıya geldi.

17 yıl aradan sonra Türkiye’de tekrarlanan siyasi açık oturum, İstanbul’un yanı sıra tüm Türkiye'yi ekran başına topladı.

Program öncesinde hem İmamoğlu’nun hem de Yıldırım’ın onayı ile moderatör gazeteci İsmail Küçükkaya oldu.

OdaTV'de yer alan habere göre, Türkiye’de özelikle son 17 yıldır yaşanan siyasi kutuplaşma, iki adayın karşı karşıya geldiği programın moderatörünü de hedef haline getirdi. Her ne kadar gazeteci Küçükkaya için iki aday da mutabık kalsa ve programdan memnun olarak ayrıldıklarını söyleseler de, hükümete yakın medya ve sosyal medyadaki AKP'li trol hesaplar gazeteci Küçükkaya’yı hedef aldı.

3 saati aşkın programda İsmail Küçükkaya iki adaya da onlarca soru sordu. Tabi ki birçok izleyici birçok kişi “bunu niye sormadı” demesi gayet doğal. Keza programda sorulacak soru sayısı yüzlerce dahi olabilirdi. Ancak böyle bir programın olma ihtimali de yok. Bunlara karşın Küçükkaya iki adayın da oluruyla programın süresini uzattı.

Her şeye rağmen, Ekrem İmamoğlu destekleyenlerin kafalarında birçok soru Binali Yıldırım’a, Binali Yıldırım’ı destekleyenlerin kafalarındaki birçok soru da Ekrem İmamoğlu’na soruldu. Öyle ki, Küçükkaya, iki adayında birbirlerine soru sormasını istedi.

Türkiye’deki siyasi kutuplaşma, iktidarın yerel seçimi adeta bir “varlık yokluk” seçimine dönüştürerek beka söyleminde bulunması, rakiplerini terör örgütleriyle ilişkilendirildiği bir süreçte, iki ismin karşı karşıya geldiği programı sorunsuz yönetmesi dahi önemli bir gelişme…

Düşünün televizyon programı kararı dahi partilerin yönetimleri tarafından alındı. Program öncesinde yöneticiler bir araya gelip yayının şekline karar verdi.

Tüm bu nedenlerden dolayı, AKP’li medyanın ve trollerin hem kutuplaşmada en tetikleyici rolü oynarken hem de gazeteci İsmail Küçükkaya’yı hedef alması,“İsmail Küçükkaya daha ne yapsın” yorumuna neden oluyor.