Yandaşların 'PKK şubesi' dediği kuruluş nerede ortaya çıktı?

Yandaşların 'PKK şubesi' dediği kuruluş nerede ortaya çıktı?

Demokratik İlerleme Enstitüsü (DPI) Güney Afrika programında Türkiye delegasyonu Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Elif Çomoğlu Ülgen’in konuğu oldu.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin “PKK’nın İngiltere temsilciliği” olarak nitelendirdiği Demokratik İlerleme Enstitüsü (DPI) Güney Afrika programında Türkiye delegasyonu Türkiye’nin Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Elif Çomoğlu Ülgen’in konuğu oldu.

Türkiye delegasyonunda Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Oyuncu Kadir İnanır, Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü Kemal Öztürk, Ufuk Uras, Oral Çalışlar ve Ali Bayramoğlu gibi isimler yer aldı.

Demokratik İlerleme Enstitüsü, planlandığı gibi karşılaştırmalı çalışma ziyaretlerinin ikincisini Güney Afrika’da gerçekleştirecek. Türkiye’den farklı katılımcıların yer alacağı, sekiz gün sürecek ziyaret boyunca Cape Town ve Pretoria şehirleri ziyaret edilecek. Ziyaret boyunca yetkililer, politikacılar ve diğer ilgili gruplarla bir araya gelinerek Güney Afrika’nın inşa süreci ve demokrasiye geçiş süreci tartışılacak. Katılımcılar ilk elden çatışmaların çözümünde kilit rol oynayan ve oynamaya devam eden aktörlerle tanışma fırsatı bulacaklar. Bu kişiler, Güney Afrika’da barış görüşmelerinin sonuna kadar gerçekleşen pazarlık sürecinde elde ettikleri deneyimleri, konuyu derinlemesine anlamaları için katılımcılarla paylaşacaklar.

DPI Baş Yöneticisi Kerim Yıldız, ziyaret hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu ziyaretin katılımcılara, Güney Afrika’daki çözüm sürecinin kilit yönlerini öğrenmek ve tartışmak, sürecin başarı ve zorlukları hakkında tecrübelerini paylaşmak için değerli bir fırsat sunacağını ümit ediyoruz.”