Yargılandığı FETÖ/PDY davasında eski rektör tutuklandı!

Yargılandığı FETÖ/PDY davasında eski rektör tutuklandı!

Denizli'de Fetulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Pamukkale Üniversitesi'ndeki örgütlenmesine yönelik görülen davanın ilk duruşmasında ikinci kez ara karar verildi.

DHA'da yer alan habere göre, davada tutuksuz yargılanan dönemin PAÜ Rektörü Prof. Dr Hüseyin Bağcı, çelişkili ifadeleri nedeniyle mahkeme heyetinin verdiği ara kararda tutuklandı.

Fethullahçı terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın Pamukkale Üniversitesi'ndeki örgütlenmesine yönelik 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasında ikinci kez ara karar verildi. 15 Temmuz darbe girişimi öncesinin PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı, savcının talebi ve Mahkeme Başkanı'nın kararıyla tutuklandı. CMK'nın 108'inci Maddesi gereğince 30 günlük süre içerisinde sanıkların tutukluluk hallerinin değerlendirilmesini dikkate alan savcı, ara karar öncesi mütalaada bulundu. Davanın Cumhuriyet Savcısı Azmi Ustaoğlu, verdiği mütalaada tutuksuz sanıklar eski rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, ilk ara kararda tahliye edilen Ahmet Çetin Can ve Ali Rıza Tarakçılar'ın tutuklanmasını, Osman Kulak ve Mustafa Serinken üzerindeki adli kontrol uygulamasının devamını, tutuklu sanıklar Mine Yanık, Recep Kutlubay, Yasemin Işık Balcı, Şerife Akalın, Ali Koçyiğit ve Ali İhsan Bozkurt'un da tahliyesini talep etti.

Savcı ek beyanında, Hüseyin Bağcı'nın 2.8.2016 tarihli ifadesinde Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak amacıyla örgütün PAÜ'deki yapılanmasının ortaya çıkarılmasına yönelik beyanlarda bulunduğunu, bu beyanlarla bir çok ismin tutuklandığını ancak 9.8.2016'da verdiği dilekçesinde yanılma ve baskı altında olması nedeniyle önceki verdiği ifadeyi kabul etmediğini belirterek, "Sanık 14.6.2017'deki savunmasında ise itirafçı olmadığını beyan ederek çelişkili durumunu sürdürmüştür. Davada henüz tanıkların da dinlenmemiş olması nedeniyle, sanığın tanıklar üzerinde etki edebileceği göz önünde bulundurularak adli kontrolünün kaldırılmasını ve tutuklanmasını talep ediyorum" dedi.

Bir süre ara veren Mahkeme heyeti, aranın ardından savcının mütaalasına uydu. Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı, Hüseyin Bağcı'nın tutuklanmasına karar verdi. Ayrıca Bağcı ile birlikte, daha önceki ara kararda tahliye edilen Ahmet Çetin Can ve Ali Rıza Tarakçılar'ın da tutuklanmasına karar verildi. Ara  kararda ayrıca tutuklu sanıklar Mine Yanık, Yasemin Işık Balcı, Recep Kutlubay, Şerife Akalın, Ali Koçyiğit ve Ali İhsan Bozkurt'un da tahliye edilmesine kararı verildi.