Yargıtay, Nuh Köklü'nün katiline verilen müebbeti onadı

Yargıtay, Nuh Köklü'nün katiline verilen müebbeti onadı

Yargıtay, gazeteci Nuh Köklü'yü dükkanının camına kartopu isabet ettiği için bıçaklayarak öldüren Serkan Azizoğlu'nun müebbet hapis cezasını onadı.

Avukat Tamer Doğan, İstanbul Kadıköy'de bir nefret cinayetinde öldürülen gazeteci Nuh Köklü davasında Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından verilen cezanın onandığını duyurdu. 

Yargıtay'ın 22 Şubat 2019 tarihli ilgili kararında, "İncelenen dosyaya göre, verilen hükümlerde bir isabetsizlik görülmemiş olduğundan sanık Serkan müdafiinin; haksız tahrik indirimi hükümlerinin uygulanması gerektiğine, katılanlar vekilinin; bir sebebe dayanmayan ve yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle; kısmen re'sen de temyize tabi bulunan hükümlerin tebliğnamedeki düşünce gibi onanmasına oy birliği ile karar verildi" denildi. 

Tamer Doğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Dostumuz Nuh Köklü’nün katilinin yargılandığı davada; Yargıtay 1. Ceza Dairesi oybirliğiyle onama kararı verdi sonunda. Nefret Cinayetleri için emsal bir karar oldu. Emeği geçen avukatlarımıza sonsuz teşekkürler" dedi.