Yayınevlerinden Eliaçık'ın saldırıya uğradığı fuara ortak tepki!

Yayınevlerinden Eliaçık'ın saldırıya uğradığı fuara ortak tepki!

Türkiye Yayıncılar Birliği (TYB) ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'ın saldırıya uğradığı fuara ilişkin açıklama yaparak üyelerine fuardan çekilme çağrısı yaptı.

Eliaçık’ın yayıncısı Tekin Yayınevi olaya tepki gösterdi. Yayınevinden yapılan ilk açıklamada “Toplanıyoruz, tüm yayıncılara çağrımızdır” denilerek fuarın protesto edilmesi istendi. Ayrıntı Yayınları da yapılan saldırıyı kınadı ve Tekin Yayınevi'nin çağrısına uyarak fuarı terk edeceklerini duyurdu. Yapılan açıklamada “Kitaba, düşünceye ve ifadeye saldırıyı reddediyor, duyarlı yayınevlerinin de bu duruma tepkisiz kalmayacağını umuyoruz” denildi.

TÜRKİYE YAYINCILAR BİRLİĞİ: FUARDAN ÇEKİLİN

Türkiye Yayıncılar Birliği (TYB) açıklama yaparak üyelerine fuardan çekilme çağrısı yaptı. Açıklama şöyle:

“Üyemiz Tekin Yayınevi’nin fuarda konuk etmek istediği yazara Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulandığı anlaşılan bu sansür, Eliaçık’ın provokatör olarak isimlendirilerek bir grup insanın harekete geçirilmesi, saldırıya ortam oluşturulması, bir yazarın okurlarıyla buluşmasının bu şekilde engellenmesinin yanı sıra göz göre göre saldırıya maruz bırakılması kabul edilemez bir durumdur. Duruma tepki gösteren Tekin Yayınevi ile birlikte Ayrıntı, İletişim, Metis, Tekin, Doğu, Günışığı, On8 gibi birçok yayınevleri de stantlarını toplayarak fuarı terk etmektedir. Ülkemiz adına bu acı verici tabloya sebep olan belediye ve fuar organizasyon yetkililerini kınıyor, hukuk devletine yakışır şekilde ceza almalarını talep ediyoruz.” 

Yayınevleri Türkiye Yayıncılar Birliği'nin çağrısı üzerine kitaplarını toplayarak fuardan çekilmeye başladı.