Yeni anket: Bahçeli-Erdoğan ittifakına sokak ne dedi?

Yeni anket: Bahçeli-Erdoğan ittifakına sokak ne dedi?

Konsensus, ‘Türkiye Gündemi Araştırması’nda, Bahçeli-Erdoğan ittifakına sokağın verdiği tepkiyi ölçtü. ‘Bahçeli, iktidarın politikalarına destek vererek iyi mi yapıyor, kötü mü yapıyor?’ sorusunu yanıtlayan vatandaşlara, Erdoğan’ın ülkeyi nasıl yönettiği de soruldu. İşte yanıtlar…

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık tarafından 10 – 30 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılan ve 1.500 kişi ile yüz yüze anket yöntemi uygulanarak gerçekleştirilen “Türkiye Gündemi Araştırması" anketinde MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin AKP iktidarına ve Erdoğan'a verdiği destek ile Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı konusundaki performansı değerlendirildi.

Konsensus, ‘Türkiye Gündemi Araştırması’nda Bahçeli-Erdoğan ittifakına sokağın verdiği tepkiyi ölçtü. Ankete göre, “Bugünlerde, muhalefet partisi MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidarın politikalarına destek vererek iyi mi yapıyor, kötü mü yapıyor?» sorusuna yanıt verenlerden yüzde 17'si "İyi", yüzde 27'si "İdare Eder", yüzde 56'sı ise "Kötü" yanıtını verdi.

İşte Konsensus anketinden çıkan sonuçlar:

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, araştırmaya katılanlara “Sizce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi iyi mi yönetiyor, kötü mü yönetiyor?” sorusu da yöneltildi. Araştırmaya katılanların yüzde 2’si ‘bilmediğini’ belirtirken, yüzde 2’lik kesim ise cevap vermedi.

Bu soruya düşüncesini belirterek cevap verenlerin yüzde 45’i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’yi, ‘iyi yönettiğini’, yüzde 39’u ‘kötü yönettiğini’, yüzde 16’sı ise ‘idare ettiğini’ söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’yi ‘iyi’ yönettiğini düşünenler çoğunlukta çıktı.