Yeni Şafak yazdı! Mahkemeden FETÖ'cüye 100 bin TL'lik kaçış izni

Yeni Şafak yazdı! Mahkemeden FETÖ'cüye 100 bin TL'lik kaçış izni

Yeni Şafak gazetesinde yayımlanan haberde mahkeme heyetinin, FETÖ'ye üye olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan O.B.'ye 100 bin lira kefalet karşılığında yurt dışına çıkış izni verdiği ileri sürüldü.

Haberde, aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile bazı iş adamlarının da bulunduğu 11'i tutuklu 60 sanığın yargılanmasına dün devam edildiği bildirildi.
Buna göre, Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın ikinci gününde mahkeme heyeti, önceki gün görülen celsede iddia makamının, sanıkların tutukluluk ve adli kontrol şartlarının değiştirilmesi yönündeki taleplerinin reddedilmesi istemini değerlendirdi.

Haber, şöyle devam etti:

"Sanıkların mevcut hallerinin devamına karar veren heyet, daha önce adli kontrol tedbiriyle tahliye edilen sanık O.B.'ye 100 bin lira kefalet karşılığında, katılacağı bir fuar için 2 haftalığına yurt dışına çıkış izni verilmesini kararlaştırdı. Yurt dışı yasağı konulan FETÖ sanıklarının dahi yasa dışı yollardan kaçmaya kalkıştığı bir süreçte, alınmış bir kararın 2 haftalığına kaldırılması skandal olarak yorumlandı. Heyet daha sonra duruşmayı erteledi.