Yeni Sol’dan değişim çağrısı

Yeni Sol’dan değişim çağrısı

CHP içinde oluşturulan Yeni Sol Grubu partiye çizgiyi solculaştırma çağrısında bulundu.

Partinin sol çizgide siyaset yapması gerektiğini vurgulayan, CHP’de çeşitli kademelerde görev yapmış isimlerden oluşan Yeni Sol Grubu yazılı bir açıklama yaptı.

Grubun yaptığı açıklama şöyle; “Ülkemiz için belirleyici sonuçlar yaratan 24 Haziran seçimlerinin ardından, maalesef çoğulcu demokrasiden vazgeçilmiş, meclis işlevsizleştirilmiştir. Erklerin ayrılığı prensibi ihlal edilerek, aslında başkanlık sistemi olarak da tanımlanamayacak bir tek adam rejimi inşa edilmektedir. Yükselen dinci, cemaatçi ve milliyetçi yapılanma kişi hak özgürlüklerini, temel insan haklarını ve kültürel farklılıkları yok etmek adına birçok kanunu hızlı bir biçimde yürürlüğe sokmaktadır. Her alanda tek tipleştirme çabaları hız kazanmıştır. Muhalif her sesi düşman olarak algılayan ve ezmek için her yolu deneyen iktidar, OHAL yönetimini sürekli hale getirmeyi amaçlamaktadır.

İNANDIRICI POLİTİKA GELİŞTİRİLEMEDİ

Kürt sorunu, inanç hürriyeti, iş güvenliği, eğitim, sağlık, ekonomi yönetimi ve cinsiyet eşitsizliği konusunda yaşanan sorunları kangrenleştiren iktidarın, dış politikada da ülkemizi emperyalist odakların taşeronu haline getirdiğini, bu durumun geleceğimizi belirsiz kıldığını hep beraber görmekteyiz. Kısacası; hepimiz için, kime oy vermiş olursa olsun seksen milyonluk büyük ve güzel ülkemizin tüm yurttaşları için olumsuz sonuçlar yaratan bir rejimin kurumsallaştığı karanlık bir süreci yaşıyoruz. Bu yağma ve talan düzenini durdurabilecek yegâne güç Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

24 Haziran seçimlerinin bizleri, bir bayrak yarışı olan mücadelemizde yeni bir eşiğe taşıdığının bilincindeyiz. Ancak üzülerek belirtmeliyiz ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin mevcut yönetimi bu süreçte beklenen siyasi iradeyi yeterince sergileyememiş, halkı kucaklayacak inandırıcı politikalar geliştirememiştir.

Biz “Yeni Sol” olarak özgürlüklerin, eşitliğin, kültürel farklılıkların korunmasının, temel insan haklarının, emeğin kutsallığının, cinsiyet eşitliğinin ve çoğulcu demokratik anlayışın hem Cumhuriyet Halk Partisi’nde hem de ülkemizin yeniden inşasında egemen değerler olabilmesi için olağanüstü kurultay çağrısı yapıyoruz. Bütün delegelerin özgür iradeleriyle imza verip yenilenme ve değişim sürecine katkı sağlayacaklarına inanıyoruz.”