Yeni Zelanda: Terörist hayatının geri kalan kısmını bir hücrede geçirecek

Yeni Zelanda: Terörist hayatının geri kalan kısmını bir hücrede geçirecek

İslam İşbirliği Teşkilatı Acil İcra Komitesi Toplantısı'nda konuşan Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, "Terörist hayatının geri kalan kısmını bir hücrede geçirecek" dedi.

Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik terörist Saldırı ve Müslümanlara karşı nefret ve tahammülsüzlükle mücadele konusunda İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Düzeyinde Açık Katılımlı Acil İcra Komitesi Toplantısı İstanbul'da başladı.

Toplantıya Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters da katılıyor.

"GERİ KALAN ÖMRÜNÜ TEK BAŞINA HÜCREDE GEÇİRECEK"

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, camilere saldırı düzenleyen terörist Brenton Tarrant hakkında açıklama yaptı. Tarrant'ın açıklamalarından satır başları;

(Terörist Brenton Tarrant) Hayatının geri kalanını Yeni Zelanda'da tek başına bir hücrede geçirecektir. Yeni Zelanda tarihinin en büyük soruşturması başlatıldı. Dini inanç hürriyetine çok önem veren bir ülkeyiz. Müslümanlara yapılan saldırı hepimize yapılan bir saldırıdır.

Peters, "Dini inanç hürriyetine çok önem veren bir ülkeyiz. Müslümanlara yapılan saldırı hepimize yapılan bir saldırıdır. Terörist hayatının geri kalan kısmını bir hücrede geçirecek" dedi.