Yeniçağ yazarı: ‘Acıma bize Muharrem İnce...’

Yeniçağ yazarı: ‘Acıma bize Muharrem İnce...’

Akşener’e yakınlığıyla bilinen Yeniçağ Gazetesi’nin yazarı Orhan Uğuroğlu, CHP Cumhurbaşkanı Adayı İnce’nin, 'Medyanın haline acıyorum' şeklindeki sözleri için “Şerefli gerçek gazetecileri ve özerk medyayı bir kenara koy, diğerlerine ne dersen de Muharrem İnce” diye yazdı.

Hande Fırat'ın sunduğu programda konu edilen 'CHP Muharrem İnce'yi yalnız mı bıraktı?' iddialarına telefonla bağlanarak, sert bir cevap veren CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin, "Medyanın haline acıyorum. Bu kadar aciz, bu kadar bilgisiz, bu kadar yanlı, bu kadar kötü niyetli..." şeklindeki sözleri, gündemdeki yerini koruyor.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e yakınlığıyla bilinen Yeniçağ Gazetesi’nin yazarı Orhan Uğuroğlu, “Şerefli gerçek gazetecileri ve özerk medyayı bir kenara koy, diğerlerine ne dersen de Muharrem İnce” diye yazdı.

Uğuroğlu, “Acıma bize Muharrem İnce” başlığıyla yazdığı yazının ilgili kısmında, “Ey Muharrem İnce; 49 yıldır, Gazeteci-Yazarım ve buradan itiraz ediyorum. Acıma bana, acıma bize ey Muharrem İnce” dedi. Uğuroğlu, şunları kaydetti:

'ASLA AYNI ÇUVALA KOYMA'

“Ben ve benim gibi olan birbirinden değerli meslektaşlarımı gazeteci maskesi takan yandaş-yalaka güruh ile asla aynı çuvala koyma Muharrem İnce.

Ben ve şerefli meslektaşlarım kalemlerini kırdılar ama asla satmadılar. İşten atıldık, işsiz kaldık ama asla mesleki ve şahsi onurlarımızı siyasilere kullandırmadık, iktidara boyun eğmedik. Gazetecilik kamu görevidir anlayışı ile halkın doğruları öğrenme ve halkın anayasal haber alma hakkına saygı duyduk.

Beni ve benim gibi özgür gazetecileri, o yalan yazan o haysiyet cellatlığı yapan ve siyasi iktidarın kuklası olan ve mesleklerine ihanet edenlerle bir tutma Muharrem İnce. Sen kendini Erdoğan'la bir tuttuğunu düşün ki ne demek istediğimi daha açık anla Muharrem İnce.

Şerefli gerçek gazetecileri ve özerk medyayı bir kenara koy, diğerlerine ne dersen de Muharrem İnce.

Ama mutlaka, kesinlikle, olmaz ise olmaz şekilde bu ayrımı yapmanı istiyorum. Çünkü bizler onlarla aynı mesleği yapmıyoruz, aynı çuvalın içinde olamayız, olmayı da zül kabul ederiz.”