Yeniçağ yazarı, ‘İYİ Parti'ye saldırının bilinmeyenlerini’ yazdı

Yeniçağ yazarı, ‘İYİ Parti'ye saldırının bilinmeyenlerini’ yazdı

Batuhan Çolak, Bağcılar’daki İYİ Parti standındaki çoğu ismin MHP’den geçme olduğunu, bu yüzden MHP standından sık sık ‘Dönenler kahpedir’ müziklerinin açıldığını ve psikolojik savaşın başladığını belirtti. Çolak, “Aslında eğri oturup doğru konuşmak gerekiyor. Milliyetçi camia büyük bir sancı yaşıyor. Bunun sebebi ise iktidar desteğiyle yönetimi eline geçirenlerin aldıkları kararlar” yorumunu yaptı.

Yeniçağ yazarı Batuhan Çolak, İYİ Parti’nin Bağcılar Meydanı’nda açtığı seçim standına Pazar günü yapılan ve 1’i ağır, 8 kişinin bıçakla yaralanmasına yol açan saldırıyla ilgili olarak, “Aslında eğri oturup doğru konuşmak gerekiyor. Milliyetçi camia büyük bir sancı yaşıyor. Bunun sebebi ise iktidar desteğiyle yönetimi eline geçirenlerin aldıkları kararlar” dedi.

Çolak, ‘İYİ Parti’ye saldırının bilinmeyenleri’ başlıklı yazısında, Bağcılar’daki olayın gelişimi ve değerlendirmelerini şöyle aktardı:

“Bağcılar'ın en merkezi yeri metro durağının çıkışı olan Meydan'dır. Orada İYİ Parti her gün 13.00-22.00 saatleri arasında stant kuruyor. Saadet ve CHP de aynı günlerde stant açıyorlar. Sonrasında MHP de bir stant açıyor.

Bu sırada AK Partililer de her gün kalabalık bir şekilde MHP standını ziyaret ediyor. Alkışlarla karşılanıp, alkışlarla uğurlanıyorlar.

‘SES O KADAR AÇILIYOR Kİ…’

İYİ Parti standındaki çoğu isim MHP'den geçme... O yüzden biraz daha kendilerine yönelik tepkiler başlıyor. MHP standından sık sık "Dönenler kahpedir" müzikleri açılıyor. Ses o kadar yüksek açılıyor ki stanttaki ses sistemi 3 kez patlıyor ve yenisi getirtiliyor. Bu sırada İYİ Parti standına da sık sık kendini sivil polis olarak tanımlayan kişiler gelip "müziğin sesini kısın, esnaf rahatsız oluyor" uyarısı yapıyor. Haliyle psikolojik bir savaş başlıyor. Karşılıklı müzikler, bakışmalarla geçen "olağan siyasi çekişme ortamı" Pazar akşamı akıl almaz bir saldırıya dönüşüyor.

MHP standının yanında, partiliye benzemeyen simalar toplanmaya başlıyor. Bunların; vakti zamanında sicilleri ve davranışları bozuk olduğu için partiden uzaklaştırılan kişiler olduklarını, MHP kökenli İYİ Partililer fark etmekte gecikmiyor!

‘KADINLAR STANDI TERK ETSİN’ UYARISI

Gerginlik arttıkça, İYİ Parti ilçe başkanından uyarılar geliyor; "Kadınlarımız standı terk etsinler, olası bir sataşmaya cevap vermeyin!"

Kadınlar ayrıldıktan kısa bir süre sonra "o sicili bozuk grup" ani bir saldırıya geçiyor. Ellerde bıçaklar da var. Tam 8 kişi bıçaklanıyor, sonrası malum...

Aslında eğri oturup doğru konuşmak gerekiyor. Milliyetçi camia büyük bir sancı yaşıyor. Bunun sebebi ise iktidar desteğiyle yönetimi eline geçirenlerin aldıkları kararlar.

Meral Akşener'in yüksek delege desteğiyle birlikte başlayan gerginlik, referandum sürecinde fiili saldırılara dönüşmüştü. Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Ülkü Ocakları eski genel başkanları, eski milletvekilleri, delegeler, sendikalara yönelik saldırı girişimleri oldu.

‘BAHÇELİ’DEN TEK SÖZ YOK’

Tüm bunlar olurken "Sağ duyu ve sakinlik" açıklamalarına alışkın olduğumuz Devlet Bahçeli'den tek bir söz duyulmadı. Duyulmadığı gibi sert söylemler günden güne arttı. Bağcılar'da meydana gelen olay sonrasında MHP'den "Yaralanan vatandaşlarımız için acil şifalar diliyoruz" açıklaması bekledim. Ancak "Öküzün altında buzağı, çakalın altında kurt yavrusu aramak; siyasi çakallıktır. Köpeğin kurda saldırısı da intihardır, cehalettir, belahettir" açıklaması geldi.

Bu sözlerin, insan hayatına kast eden bu gerginliklerin kabul edilebilir hiçbir yanı bulunmamaktadır. Parti sözcüleri, genel başkanlar, lider bir an önce kendilerine çekidüzen vermeliler. Hiçbir siyaset, hiçbir ideoloji insan hayatından üstün değildir!”