Yetkililer deve kuşu gibi... 

Yetkililer deve kuşu gibi... 

Ensar Vakfı eski Şube Başkanı İ. A., Halk Eğitim Merkezi’nin sınavında cevap anahtarını masada bırakarak dışarı çıktı. Öğrenciler 50 sorunun tamamını cevap anahtarından bakarak yaptı. Sınavdaki kopya görüntüleri ortaya çıktı, ancak yetkililerden hiçbir açıklama yok!

Barış CAN / YURT

Türkiye gibi genç nüfusa sahip bir ülkede ÖSYM, MEB gibi kurumlar tarafından  neredeyse her gün bir sınav gerçekleşiyor. Türkiye'de son 10-15 yıldır 'sınavlarda kopya çekiliyor mu?', 'sorular sızdırıldı mı?' gibi endişeler had safhaya ulaştı. FETÖ gibi örgütlerin soruları sızdırması-çalması nedeniyle yüz binlerce insanın devlette memur olabilmek için umut bağladığı KPSS, soruların sızdırıldığı iddiasıyla iptal edildi. Tarikat yapılanmalarının hala soruları çaldığı-sızdırdığı-sınavlarda kopya çekildiği iddiları gündeme geliyor.

2010 YILNDAKİ KPSS'NİN SORULARI SIZDIRILMIŞTI

2010 yılında Ankara 1. İdare Mahkemesi, soruların sızdırıldığı iddiasıyla önce "Eğitim Bilimleri" bölümünü daha sonra da 2010 KPSS'nin "Genel Yetenek ve Genel Kültür" kısmını iptal ettiğini açıklamıştı.

KOPYA GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

YURT soruların çalınması-sızdırılması-kopya şüphelerini arttıracak, Öğretmen - Usta Öğretici Oryantasyon Kursu Sınavı'nda yaşanan kopya skandalının görüntülerini yayınladı.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA YOK

YURT'un haberinden sonra Boyabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, Boyabat Kaymakamlığı'ndan, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, Sinop Valiliği'nden, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama bekledik. Aradan 3 gün geçmesine rağmen hiçbir açıklama yapılmadı. Bakanlığa geldikten sonra yaptığı açıklamalarla umut vaat eden Ziya Selçuk'un da bu konuda sessiz kalması bizlerde ve toplumda hayal kırıklığı yarattı.

BAHANE Mİ ARIYORLAR?

Bir sınav sonunda bir belge veriliyorsa, o sınavın büyüğünün, küçüğünün olmayacağını düşünüyoruz. Yetkililerden bir an önce bu skandalı aydınlatmalarını bekliyoruz. Yoksa sayın yetkililer yine 'bir kereden birşey olmaz' mı diyecekler yoksa; 'hoca tuvalete gitmiş, hastaymış, elektrikler yokmuş, sular da akmıyormuş' mu diyecekler.

İŞTE SINAVDAKİ KOPYA GÖRÜNTÜLERİ