Yıldırım, AKP grup toplantısında güldürdü

Yıldırım, AKP grup toplantısında güldürdü

Başbakan ve AKP Başkanvekili Binali Yıldırım AKP grup toplantısında konuştu. Yıldırım, grup toplantısında önemli konulara değindi ancak gruba Binali Yıldırım'ın izleyicilerle diyalogları damga vurdu.

Binali Yıldırım konuşmasında tezahürat yapmayan izleyicilere “siz daha kahvaltı etmediniz galiba” şeklinde sözlerine izleyiciler tezahüratla karşılık verdi. Binali Yıldırım, “”Polatlı seninle gurur duyuyor” seslerine, “Hızlı tren duruyor mu Polatlı'da? Ne kadar sürüyor Polatlı'dan buraya gelmesi?” şeklinde cevap verdi. Vatandaşlardan “18 dakika” cevabını alan Yıldırım, “18 dakikada Polatlı'dan Ankara'ya geliyorlar. CHP'liler bu işten anlamaz, sadece konuşurlar. Ya bir gün binin de gidin Allah rızası için, biletinizi de ben alayım be, memleketin geldiği seviyeyi görün. Kıskanmayın, yapılmış eser herkese. Şimdi bu nasıl sezon nasıl gidiyor balıkçılık? Tamam. Lütfi Bey burada bak toplantıdan sonra sizinle görüşecek. Sen Fatma Abla'na bir selam ver tamam mı? Arkadaşlar biraz müsaade edin az kaldı ondan sonra serbest” dedi. Yıldırım ile seyircilerin bu diyaloğu toplantı salonunda gülüşmelere neden oldu. İşte AKP grubundan salonda kahkahalara neden olan diyaloglar:

BİNALİ YILDIRIM- Bir başka… (“Türkiye seninle gurur duyuyor” sesleri) Sağ olun. Kahvaltı etmediniz herhalde sabah. Ben sözümü geri aldım, tamam, devam edelim.

Şimdi…

BİR VATANDAŞ- Başbakanım, beni tanıdın mı?

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM- Tanımaz olur muyum ya? Hoş geldin.

Arkadaşlar, ciddi meseleler konuşuyoruz. (Tezahüratlar…) Helal olsun Erdemli. (“Safranbolu seninle gurur duyuyor” sesleri) Safranbolu, lokumlar nasıl? (“Aydın sizinle gurur duyuyor” sesleri) Aydın, helal olsun, hoş geldiniz. Aydınlı AK kadınlar, hoş geldiniz (Tezahüratlar…) Şimdi rekabete girdik.
Şimdi biraz ara verelim…

BİR VATANDAŞ- … (Mikrofonsuz Konuşma)

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM- Merak etme merak etme, biraz sonra onun anlayacağı dilden cevabını veririz, merak etme…

BİR BAŞKA DİYALOG

BİNALİ YILDIRIM- Değerli arkadaşlar, sözlerimi burada tamamlarken…

BİR VATANDAŞ- … (Mikrofonsuz Konuşma)

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM- Şimdi o işle ilgili de müjdeyi yakında Lütfi Bey verir size.

BİR VATANDAŞ- … (Mikrofonsuz Konuşma)

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM- Aleyküm selam. (“… seninle gurur duyuyor” sesleri) Oğlaklar başladı mı, oğlaklar? Hadi bakalım, biraz beslensin de gelelim.

Evet arkadaşlar… (“… Başbakanla görüşmek” sesleri) Çıkışta bekleyin. (“Denizli seninle gurur duyuyor” sesleri) Yarım cümlem kaldı, biraz daha sabır.

BİR VATANDAŞ- …İdam…

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM- Ya birader, bunlar her gün idam oluyor, haberin yok mu senin? 30 sefer ağırlaştırılmış müebbet, 20 sefer ağırlaştırılmış müebbet, idam ettin bir sefer, astın gitti, bunlar her gün asılıyor, daha nasıl ceza gelecek? Çek çek bitmez.