Yıldırım, tutuklu vekillerden rahatsız

Yıldırım, tutuklu vekillerden rahatsız

TBMM Başkanlık Divanı’nın ilk toplantısında, tutuklu milletvekilleri konusu toplantıya damga vurdu.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın,  tutuklu milletvekilleri konusunda rahatsız olduğu ve “Hem vekillerin durumunu hem de Yargıtay kararını inceleyeceğim” dediği öğrenildi. TBMM Başkanlık Divanı’nın 27. dönemde ilk toplantısı, Meclis Başkanı Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi. Edinilen bilgilere göre toplantıda, tutuklu milletvekilleri konusu gündeme gelirken, Yargıtay’ın CHP’li Enis Berberoğlu hakkında verdiği karara ilişkin HDP ve CHP’li divan üyeleri görüşlerini açıkladı.

HDP’li TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, Yargıtay kararının 26.dönemde dokunulmazlığı kaldırılıp tekrar seçilen yaklaşık 60 milletvekili için farklı bir yoruma neden olabileceğini anlatırken, CHP’li Levent Gök, Yargıtay kararıyla ilgili olarak TBMM Başkanlığı’nın girişimde bulunmasını istedi. Gök “Bu konuda ‘yargının işi’ deyip aradan çekilemeyiz. Yargı, yasamanın bir işlemine el atmıştır, yasama çalışmasını engelleyen bir karardır. Siz de kayıtsız kalamazsınız” diye konuştu.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın ise bu konuda herhangi bir yorumda bulunmadığı, hem tutuklu milletvekillerinin durumunu hem de Yargıtay kararını inceleyeceğini ifade ettiği öğrenildi.