Yıldız Teknik, 'Reis'e ofis' oluyor

Yıldız Teknik, 'Reis'e ofis' oluyor

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Yıldız kampüsü, ‘cumhurbaşkanlığı ofisi’ne tahsis edileceği gerekçesiyle boşaltılmaya başladı.

Gazete Yolculuk’un haberine göre dün sabah saatlerinde kampüse gelen çok sayıda nakliye kamyonu Çukur Saray ve tarihi rektörlük binasını boşaltıyor.

Aynı kapsamda üniversite içinde bulunan Mediko binasının da taşındığı aktarıldı.

Yıldız Kampüsü’nden hareket eden bazı nakliye araçları Davutpaşa Kampüsü’ndeki Kimya-Metalurji Fakültesi önüne geldi.

Okulun öğrenci işleri taşınmayla ilgili, “Taşınma haberi doğrudur, Çukur Saray ve rektörlük binası Davutpaşa’ya gidiyor” dedi.

‘CEVABI ŞENLİKTE VERECEĞİZ’

Yıldız Savunması aktivisti Ekin Can Alıcı, boşaltma kararını kabul etmeyeceklerini belirterek şunları söyledi: “Ucu açık bir şekilde yani gelecekte ne olacağı belirsiz olarak rektörlüğün binaları boşaltmasına da anlam veremiyoruz. Beyan ettikleri onların da taşınmaya karşı oldukları yönünde fakat buna rağmen kuzu kuzu teslim ediyorlar. Restorasyon sonrası tekrar üniversitemize tahsis edileceğine dair teminat verilmedikçe bütün taşınma süreçlerini bir saldırı olarak kabul edeceğiz. Saldırıya karşı ilk cevabı da üreterek, tartışarak, eğlenerek 31 Mayıs’ta şenlikte vereceğiz. Bu şenlik üniversitemizi korumak açısından da bir dönüm noktası olacaktır.”

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 21 Mayıs 2016 tarihinde katıldığı bir televizyon programında Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Yıldız kampüsünün cumhurbaşkanlığı için kullanılacağını ve oradaki binanın cumhurbaşkanlığına ait olacağını söylemişti: “Biz onların çıkmasını istiyoruz. Tamamen çıksınlar ve orası tamamıyla cumhurbaşkanlığına ait bir yer haline gelsin. Ve orayı cumhurbaşkanlığı İstanbul’da kendisi ayrıca değerlendirsin istiyoruz. Tarihi itibariyle de bu önemli.” 

Davutpaşa Kışlası olarak kullanılan ve mülkiyeti 1999 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’ne verilen Davutpaşa kampüsüne 2000 yılının başından itibaren fakülteler taşınmaya başladı. Bugün hala Makine ve Mimarlık Fakültesi’ni barındıran Yıldız’dan son olarak  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2015-2016 eğitim yılının başında taşınmıştı.