Yine bildik açıklama: Gazetecilik nedeniyle soruşturulan kimse yok!

Yine bildik açıklama: Gazetecilik nedeniyle soruşturulan kimse yok!

Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen Medya Çalıştayı'nda konuşan Bekir Bozdağ, uluslararası basında, Türkiye aleyhine aslı olmayan bazı haberlerin yer aldığını belirttikten sonra "Türkiye Cumhuriyeti cezaevlerinde, sadece yazdı yazdığı veya bir haber yayınladığı, salt gazetecilik nedeniyle soruşturulan kimse yok" dedi.

"SALT GAZETECİLİK NEDENİYLE SORUŞTURULAN KİMSE YOK"

Türkiye'de 'salt gazetecilik'ten soruşturulan kimsenin olmadığınI söyleyen Bozdağ, "Bugün Türkiye, 'Gazeteciler hapiste' veya 'Yayıncılar hapiste' şeklinde çok büyük bir algı operasyonuyla karşı karşıyadır. Batı'da, Amerika'da, başka ülkelerde bunu görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na göre, herkes kanun önünde eşittir. Herhangi bir kişi, suç işlediğinde mesleğine, sıfatına, makamına göre suç işleyenler arasında ayrım yapmak, mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti cezaevlerinde, sadece yazdı yazdığı veya bir haber yayınlaması, salt gazetecilik nedeniyle soruşturulan kimse yoktur" diye konuştu.

"MÜSADERE AYIBINI ANAYASA'DAN BİZ ÇIKARDIK"

Basının, gerçeğin topluma hakim olmasında en önemli bir güç olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Yalanın, fitnenin, iftiranın, algı operasyonlarının, manipülasyonların önlenmesi konusunda da en büyük engeldir. Bizim Anayasa'mızda AK Parti hükümetleri iktidara gelene kadar bazı basın ve yayın aletlerine el konabilirdi. Fazla uzak değil, 2004'e kadar işledikleri bir suç nedeniyle müsadere ediliyor; kağıtlarına, matbaalarına, mürekkeplerine el konabiliyordu. Bugün, dünyada basına karşı olmakla suçlanan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla basındaki bu müsadere ayıbını Anayasa'dan biz çıkardık. Bu, basına büyük bir güç ve özgüven aktarımıdır" dedi.

"YASAĞI KOYANLAR 'DEMOKRAT', YASAKLARI KALDIRAN 'DİKTATÖR' DİYE ANLATILIYOR"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şöyle devam etti: "Türkiye'de yasaklanmış binlerce kitap, dergi, gazete vardı. İnönü döneminden, Menderes döneminden, Demirel döneminden ve başka başka dönemlerden yasaklar var. Yasaklanmış yayın olmayan dönem dersek, idari tasarrufla, AK Parti iktidarları dönemidir. Ne yaptık biz? Yasaklanmış bütün yayınların üzerindeki yasakları kaldırdık. Kitapları, dergileri, makaleleri, bilimsel araştırmaları özgürleştirdik. Bütün bu utançları ve ayıları Türkiye'nin sicilinden temizledik. Bugün bizi eleştirenler, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza 'diktatör' diyen zavallıların sahip olduğu düşünceyi taşıyanların iktidar olduğu dönemde konulan yasakları, Türkiye'nin cumhurbaşkanı kaldırdı. Yasağı koyanlar, 'demokrat'; bu yasakları kaldıran, 'diktatör' diye anlatılıyor. İftiranın böylesi olmaz; ama burası Türkiye, maalesef yapabiliyorlar"