Dersim’de orman yangını felakete dönüştü

Dersim’de orman yangını felakete dönüştü

Dersimin dört bir yanında çıkan yangınlar kent merkezini tehdit edecek noktaya ulaştı. Bunun karşısında kaygısını dile getiren Ferhat Tunç, "Dersim yanıyor... Bir şeyler yapın!" çağrısında bulundu.

Dersim'den Aysel Doğan tarafından arandığını, Doğan'ın ağlayarak “Bir şeyler yapın ve bu yangınları durdurun, aksi halde kendimi yakarım” dediğini belirten Tunç, "Kent merkezine yakın bölgelerde yanan ormanların dumanı kentin üzerini kaplamış durumda.  Aysel Doğan’ın deyimiyle, dün gece kentin üzerini kaplayan aşırı dumandan göz gözü görmüyormuş. Nazimiye Büyükyurt (Hakis) dün akşam çoğu ceviz ağaçları olmak üzere bombalanarak ateşe verildiği ve yangının devam ettiği belirtildi" dedi.

"DERSİM'İ DUMAN KAPLADI"

Tunç şöyle devam etti: "Geçen günlerde sivillerin müdahalesine kısmen de olsa izin verilmişti. Ancak son 4 gündür dört bir yandan yeniden yanmaya başlayan ormanların söndürülmesine hiçbir şekilde izin verilmiyor. Sivil toplum örgütlerinin vali ile yaptıkları görüşmeler sonuçsuz kalıyor. Yangınların askeri operasyonlar sonucu çıktığı tartışa götürmez bir gerçek. Bu felaketin önlenmesi için daha büyük bir duyarlılığa ihtiyaç var. Dersimde sadece ormanlar yanmıyor, yangınlarla birlikte doğal yaşam alanları da yok oluyor. Bu vicdansızlığa dur diyecek yetkili bulmanın zor olduğu görülüyor. Ancak insan olan hiç kimse bu felaketin sürüp gitmesine, ormanlarımızın göz göre göre yakılıp kül olmasına sessiz kalamaz. Şimdi harekete geçmenin zamanıdır. Aksi halde her şey için çok geç kalınmış olacağı ortada".