Yunan hükümeti, iltica kararına itiraz edecek

Yunan hükümeti, iltica kararına itiraz edecek

Yunanistan hükümetinden kaynaklar, hükümetin, FETÖ'cü askerin başvurusu kabul eden İltica Komisyonu kararına itiraz edeceğini açıkladı.

Yunanistan'ın 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ülkelerine kaçan 8 darbeci askerden 1'ine sığınma hakkı vermesine Türk Dışişleri'nden sert tepki gösterilmişti.

Türkiye'den gelen sert tepkinin ardından Yunanistan'dan darbeci asker için verilen siyasi sığınma hakkıyla ilgili açıklama geldi.

Hürriyet'in haberine göre, Yunan hükümet kaynakları, iltica komisyonunun kararına itiraz edileceğini belirtti. Yunan hükümetinin bu karara itiraz etmesi durumunda, nihai kararı Yunan mahkemesi verecek.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada Yunanistan'ın bu kararı ile darbecileri koruyan ve onlara kucak açan bir ülke olduğunu bir kez daha ortaya koyduğu ifade edilerek, bunun ikili ilişkilere etkisinin olacağı belirtilmişti.

Neler yaşanmıştı?

15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri bir helikopter ile Yunanistan’a kaçan 8 darbeci askerin Türkiye'ye iadesiyle ilgili kısa bir süre önce Atina'daki mahkemede görülen üç ayrı duruşmanın ardından, üç asker için Türkiye'nin iade talebi kabul edilmiş, beş askere yönelik iade talepleri ise reddedilmişti. Yunan temyiz mahkemeleri başsavcısı Antonis Liogas, iade talebi reddedilen darbecilerle ilgili Yüksek Mahkeme'ye itirazda bulunurken, mahkemenin Türkiye'ye iadeleri yönünde karar verdiği üç darbeci asker de temyiz başvurusunda bulunmuştu.