Yunanistan’dan skandal karar! Müftüleri görevden aldılar...

Yunanistan’dan skandal karar! Müftüleri görevden aldılar...

ABD ile Türkiye arasındaki kriz gündemde bomba etkisi yaratsa da komşuda da Türkiye karşıtı bir adım atıldı. Yunanistan, Batı Trakya'daki 2 müftüyü görevden alma kararı aldı. Yunan basını, Atina yönetiminin bu kararı almasının arkasında Türkiye'nin bölgedeki varlığının olduğunu iddia etti.

Geçen hafta tarihinin en korkunç yangın felaketiyle mücadele eden Yunanistan’dan Türkiye karşıtı bir adım geldi. Tartışma yaratan karar ise Türkiye-Yunanistan sınırına yakın yerleşim birimlerindeki 2 müftünün görevden alınması…

Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini’nin İngilizce edisyonunda yer alan haberde, Yunan hükümeti tarafından Batı Trakya’daki Gümülcine ve İskeçe’de atanan iki müftünün görevden alınacağı açıklandı. Yaşları 81 ve 78 olan iki müftünün erken emeklilik kapsamında 2 ay içerisinde görevlerini bırakacağı aktarıldı.

Parlamentoya sunulan tasarıyla ilgili Kathimerini, “Ankara’nın bölgedeki Müslüman azınlığa daha fazla hak verilmesini talep etmesine cevap olarak böyle bir adım atıldı” yorumunu yaptı.