YURT, Adalet Mitingi'nde

YURT, Adalet Mitingi'nde

Gazeteniz Yurt, tarihi Adalet Mitingi'ne geniş bir kadroyla adım adım izliyor. Mustafa Balbay, Ülkü Çoban, Süleyman Kılıç, Mustafa Ülkü Caner, Banu Özdemir ve Ayşegül Başar sizler için yorumlayacak, Adalet Mitingi'ni dakika dakika anlatacaklar.

Akın akın Maltepe'ye. Irmak gibi miting alanına gelen insanlar, "artık ayağa kalktık, oturmayız" diyor. #AdaletMitingi pic.twitter.com/aK59YZiMGd

— Mustafa BALBAY (@mustafabalbay) 9 Temmuz 2017

Süleyman Kılıç: Ulaşım engeli duyumu alıyoruz

Maltepe mitingine katılmak isteyenlerin ulaşım engeliyle karşılaştıklarının duyumu yaygın. Örneğin CHP Beşiktaş ilçesinin kiraladığı Turyol aracı, deniz ulaşımının iptal edildiğini bildirmiş. Karayolları, Çamlıca gişelerini ikiye indirmiş, geçişleri yavaşlatmış. Bu gibi engeller alanda sık sık dile gerilmekte.

Mustafa Ülkü Caner: Ne büyükmüş adalet özlemi

Sabah saatlerinden beri insanlar Maltepe sahiline akın halinde geliyor. Korku gömleğini fırlatan atıyor kendini adalet seline.  Öğle sıcağında meydana girenler de var, etraftaki ağaçlar altında hiç tanımadıkları insanlarla koyu sohbetlere dalanlar da... Ama yoğun adalet özlemi  biraz da kontrollü öfke biriktirmiş.  İnsana GEZİ'yi anımsatıyor.   İnsanların yüzü - gözü gülüyor. Belli ki meydan küçük gelecek.

Ayşegül Başar: Deniz tekne dolu, tekneler de insan...

Adalet mitingine gitmek için istanbul'un dört bir yanından ringler iskelelere insan taşıdı. İskelelerde buluşan kalabalıklar vapur gelinceye kadar şarkılar söyleyerek, "hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla beklediler. Şuan iskeleden hareket eden vapurlarla Maltepe miting alanına doğru binlerce insan yol alıyor.

Banu Özdemir: Geceden alana gelenler oldu

Geceden gelip Adalet Mitingi'ne katılmak ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu yakından görebilmek için yer alanlar oldu. Sabahın ilk saatleriyle de alan dolmaya başladı. Saat 13.00 itibariyle alanın sahneden görünümü buydu...

Miting alanı dışında çimlerin üstünde güneşin altında daha 4 saat bekleyecekler var.

Devran ve Deniz anneleriyle simit yerken Kılıçdaroğlu nu bekliyorlar...

Çok erken gelenler güneş altında yerlerini terk etmiyorlar. Meydanda mümkün olduğunca önde olmak, Kılıçdaroğlu'nu yakından görmek, dinlemek istiyorlar. 

Gençlik su gibi aktı, yolunu buldu. Kadın ve gençlerin mitingdeki çoğunluğu oluşturduğu dikkat çekti.

Halkevleri'nin yoğun katılımıyla alandaki coşku tavan yaptı. Sloganlar tek bir ağızdan atılıyor. Maltepe 'hak, hukuk, adalet' sesleriyle inliyor.

CHP'li Belediye Başkanları Hasan Akgün ile Ekrem İmamoğlu da alana giriş yaptılar.