Yurt, Afrin’in röntgenini çekti: ‘Dar alanda kısa paslaşmalar’

Yurt, Afrin’in röntgenini çekti: ‘Dar alanda kısa paslaşmalar’

Bölgede uçuş yasağının bulunduğu, şu anda bir hava saldırısı yapmanın imkansız olduğu belirtilerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi kadrolar tüm bunları biliyor. Erdoğan, NATO’yu acil toplantıya çağırmak yerine tehdit ediyor” yorumu yapıldı.

Yurt Ankara Gündemi’nde, MGK’da görüşülen en önemli konu olan Afrin operasyonu ile ilgili, bölgede uçuş yasağının bulunduğu, bir hava saldırısı yapmanın şu an imkansız olduğu kaydedillerek, "İncirlik kapatılmıyor. NATO toplantıya çağırılmıyor.  Rusya hava sahasını açmıyor. Ne oluyor?” soruları soruldu.  

İncirlik’te savunma sistemi İspanya’dan gelen patriotların aktif hale getirildiği, Rusya ile telefon diplomasisinin sürdüğü, ancak hava sahasının henüz açılmadığına yer verilen Ankara Gündemi köşesinde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi kadrolar tüm bunları biliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO’yu acil toplantıya çağırmak yerine tehdit ediyor. Hem NATO’yu hem ABD’yi. Buna siyasette eskiler ‘dar alanda kısa paslaşmalar’ diyor” değerlendirilmesi yapıldı.

Yurt Ankara Gündemi’nde, ‘Dar alanda kısa paslaşmalar’ başlığıyla yayımlanan yazıda, şu görüşlere yer verildi:

“Ankara’da gündemi sarsacak açıklama, ABD’nin eski Büyükelçisi James Jeffry’den geldi.

"ABD’nin Türkiye ile olan stratejik ortaklığı ve müttefikliği önemlidir. "

ABD’nin İŞİD ile yapmış olduğu mücadelede YPG’ye destek veriliyor. Yetmedi, ÖSO da  ABD'den silah istedi...Türkiye buna her fırsatta karşı çıkıyor. Ama bir yandan da silah sevkiyatı yapan uçaklar Türkiye’den havalanıyor. Türkiye de buna adeta izin veriyor.

MGK’da görüşülen önemli konu Afrin operasyonu. Sorun ABD gibi duruyor. ABD maalesef Türkiye içindedirler, sorun değil, ulusal tehdit pozisyonunda...

TÜRK UÇAKLARININ  UÇABİLMESİ İÇİN…

Ama esas sorun ise İran ve Rusya, ABD askerlerinin Afrin’den çekilmesi...

Bölgede uçuş yasağı var. Tüm hava koridoru trafiğe kapalı. Bu bölgedeki hedeflere hava saldırısı yapmak şu anda imkansız. Rusya’nın hava savunma sistemleri açık. Allah korusun bölgede uçacak Türk savaş uçakları düşürülebilir.

Türk uçaklarının uçabilmesi için Suriye ve Rusya’nın bizim savaş uçaklarımıza uçuş izni vermesi gerekir.

Genel Kurmay Başkanı Brüksel’de, Dışişleri Bakanı Kanada’da. ABD Dışişleri Bakanı ile de görüşme Kanada’da gerçekleşti.

Başbakan ne düşünüyor? Binali Bey, Sayın Başbakan 2017 Mayıs ayında Trump, YPG’yi silahlandırma kararı aldığında (imzaladığında) şöyle dedi “ABD’ye savaş ilan edecek değiliz” demişti.

Acaba MGK’da Sayın Başbakan itidal tavsiye etti mi?

‘NE OLUYOR?’

Kamuoyumuz merak ediyor.

İncirlik’te savunma sistemi İspanya’dan gelen patriotlar aktif hale getirildi.

Rusya ile telefon diplomasisi sürüyor, hava sahası henüz açılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi kadrolar tüm bunları biliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO’yu acil toplantıya çağırmak yerine tehdit ediyor. Hem NATO’yu hem ABD’yi. Buna siyasette eskiler şöyle diyor: “dar alanda kısa paslaşmalar…”

İncirlik kapatılmıyor. NATO toplantıya çağırılmıyor.  Rusya hava sahasını açmıyor.

Ne oluyor?”