YURT Ankara Gündemi yazdı: ‘Yolun sonu’

YURT Ankara Gündemi yazdı: ‘Yolun sonu’

AKP'nin, DSP ve Bülent Ecevit’in terörle mücadeledeki ivmeyi yakalamayı umduğu, Erdoğan'ın son açıklamayı Cumartesi günü yapacağını söylediği belirtildi. Pazar günü gerçekleştirilecek seçimler için sandığa mutlaka gidilmesi gerektiği de kaydedildi.

YURT Ankara Gündemi’nde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, son hamlesini yaptığı ve terör örgütünün lider kadrolarının vurulduğunu açıkladığı, ancak bu açıklamanın kamuoyunda gerekli etkiyi yapmadığı kaydedildi.

Ankara Gündemi’nde ‘Yolun sonu’ başlığıyla yayımlanan yazıda, TSK’nın Kandil harekatının sürdüğü,  Avaşin ve Basyan kamplarının vurulduğu belirtilerek, “İran sınırı ve Del Dağı çevresinde operasyon var. Reis açıkladı; Lider kadrolarını vurduk. Cumhurbaşkanının açıklaması kamuoyunda gereken etkiyi yapmadı. Ankara’daki değişik istihbarat ve güvenlik kaynakları, lider kadrolarından iki kişinin alındığını söylüyor. Bunlar kulislerde konuşulanlar” denildi. Yazıda, şu görüşlere yer verildi:

“AKP, DSP ve Bülent Ecevit’in terörle mücadele de yakaladığı ivmeyi yakalamayı umuyor.

Son açıklamayı Cumartesi günü (23 Haziran) yapacağını söylüyor.

Reisin ikinci önemli projesi; Kanal İstanbul…

Kanal İstanbul’u anlatırken Panama ve Süveyş Kanalı’nı örnek gösteriyor. Bu yanlış bilgi…

1936 tarihli Montrö Anlaşmasının uluslararası hukuka göre, Karadeniz de kıyısı bulunan ülkelere boğazlardan ticaret gemilerini ücretsiz olarak geçirme hakkı tanıdığını biliyoruz. Türkiye savaşta ise, savaştığı ülkenin gemilerine yaptırım uygulayabilir.

Durum bu.

Uzun lafın kısası… Yolun sonuna geldik. Pazar günü seçim var.

Herkes kozunu kullandı.

OHAL altında seçime gidiyoruz.

Sandığa gidelim.

Oyumuzu kullanalım.

Sandığımıza sahip çıkalım.

Ülkemize hayırlı olsun.”