Hakim, Zarrab davası için son kararını verdi!

Hakim, Zarrab davası için son kararını verdi!

İran’a karşı uygulanan yaptırımları delme, kara para aklama, kara para aklamak için komplo kurma ve ABD bankalarını dolandırma suçlamaları ile New York'ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab ile Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın jürili duruşmanın 27 Kasım Pazartesi günü yapılacağı açıklandı.

ABD'de birkaç kez ertelenen Zarrab davasında jürili duruşma için 27 Kasım tarihi belirlenmiş, ancak Reza Zarrab'la birlikte New York'ta tutuklu yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla erteleme istemişti.

Davanın Hakimi Richard Berman bugünkü duruşmada son kararı verdi, Atilla’nın erteleme isteğini reddetti. Jürili duruşmalar 27 Kasım’da başlayacak.

Hakim Berman, ayrıca Halkbank avukatlarının Türkiye'den tanıklari nasıl dinleteceğine dair (yazılı, video konferans) son kararını ise haftaya açıklayacak.

Hakim ayrıca Atilla’nın, delillerin Türkiye’deki potansiyel tanıklarla paylaşılmasına izin verilmesine ilişkin talebini de uygun bulmadı.