YURT ile Haluk Levent barıştı: Kırgınlık yok

YURT ile Haluk Levent barıştı: Kırgınlık yok

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştirmesinden sonra YURT Gazetesi’nin tepki gösterdiği sanatçı Haluk Levent ile köprüler yeniden kuruldu. Levent, “Atıştık ama barıştık. YURT Gazetesi daima yaşasın” dedi.

Sanatçı Haluk Levent’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Melih Gökçek ile ilgili sözleri nedeniyle eleştirmesinin ardından YURT Gazetesi’nin tepki göstermesi ile gerilen ilişkiler, Konya’da düzeldi. 
AHBAP Derneğinin çalışmaları kapsamında Konya’ya gelen Haluk Levent, CHP Belediye Başkanları toplantısı için kentte bulunan YURT Gazetesi İnternet Yayın Yönetmeni Cihan Güner ile görüştü. Güner’in sorularını yanıtlayan Levent, “Atıştık ama barıştık. YURT Gazetesi daima yaşasın” dedi.

‘Sizi eleştirdiğimiz için kırgınlığınız yok herhalde?’ şeklindeki soruya karşılık Levent, “Yok, siz gazetecisiniz yazacaksınız, biz de sanatçıyız söyleyeceğiz. Hiçbir şekilde kırgınlığımız yok” yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Haluk Levent, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Melih Gökçek’le ilgili açıklamalarına tepki göstererek, sosyal medya hesabından “Hani Gökçek seçimi adil kazanmamıştı, bu kendi söyleminize ters değil mi Kılıçdaroğlu” paylaşımı yapmıştı. Bunun üzerine YURT’ta, “AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hiçbir eleştirisi bulunmayan Haluk Levent, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokrasinin gereği, hukukun üstünlüğü vurgusu yaparak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifasının istenmesini yanlış bulmasını açıklamasından rahatsız oldu’ şeklinde yazı yayınlanmıştı.

AHBAP ÇALIŞMALARI

Levent ve YURT arasındaki köprülerin yeniden kurulmasının ardından AHBAP Derneğinin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren sanatçı, “Ankara ve Konya’da uğrayacağımız aileler vardı. Haluk abilerini istemişler çocuklar özellikle. Onun için geldik. Evlere gidip sohbet edip çay içiyoruz” dedi.

Çok geniş yelpazeye ulaşan dernek için suiistimal girişimleri olup olmadığı yolundaki soru üzerine ise Levent, şunları kaydetti:
“En baştan önlemini şöyle aldık; AHBAP, bütün üyelerine hiçbir şekilde makbuzlu, makbuzsuz para toplama, yetkisi vermedi. Bizde para toplamak yok, para vermek var. Biz alan değil, dağıtan düzendeyiz. Ayrıca dostlarımızdan, imkanlarımızdan, konserlerimizden aktarmalar yapıyoruz. Kendi kazandıklarımızla ekonomik katkı yaptık, buna devam ediyoruz. Bu nedenle bağış da geliyor ama daha çok gidiyor. 10 TL geliyorsa 100 TL gidiyor. 
Ayrıca biz sadece devletin değil, uluslararası kuruluşun da denetlemesini istedik. "Crowe Horwath"  adlı kuruluşla anlaşma yaptık, onlar da gönüllü olarak denetleme yaptılar. Hem uluslararası hem devlet tarafından denetlenen kuruluşuz. Alnımız ak.”