Yurt ÖZEL | O şimdi CHP'den aday...

Yurt ÖZEL | O şimdi CHP'den aday...

CHP, önceki yerel seçimlerde MHP'den Kepez ilçesine aday olan Murat Dinç'i aday olarak gösterdi.

Aliseydi Karagöz / Antalya

CHP'de bugün toplanan Parti Meclisi'nde yeni belediye başkan adayları açıklandı. Açıklanan adaylar arasında İyi Parti ile CHP arasında uzun süredir pazarlık konusu olan Antalya'nın en büyük ilçesi Kepez'in adayı da yer aldı.

CHP, önceki yerel seçimlerde MHP'den Kepez ilçesine aday olan Murat Dinç'i aday olarak gösterdi. Kepez bölgesinde uzun yıllardır doktorluk yapan Dinç'i İyi Parti de destekleyecek.

BAŞKAN ADAYIMIZIN ARKASINDAYIZ
CHP Antalya'da MHP kökenli Dr. Murat Dinç'in aday gösterilmesi partide tepkilere neden olurken, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul konu ile ilgili olarak Yurt'a açıklamalarda bulundu. Kumbul "Kepez ilçemizle ilgili çalışmaları Genel Merkezimiz kendisi yürütmüştür. Orada daha hassas davranarak bir araştırma yapmıştır. Genel Merkezimiz Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkan adayımız sayın Muhittin Böcek'in fikrini almış ve Murat Dinç ile daha fazla oy alacağını düşünerek aday göstermiştir. Takdir Genel Merkezimizin. Biz Genel Merkezimizin kararına sonuna kadar saygı duyuyor ve destekliyoruz" dedi

BU İTTİFAKLAR TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN....
“Hepimizin ortak bir hedefi var. Laik, demokratik ve hukuk devletinde yaşamımızı sürdürmek istiyoruz. Biz parlamenter sistem ile yönetilmek istiyoruz. Çocuklarımızın geleceği için bu ittifaklar elzem ve çok önemli. Bu ittifakları bunun için yapıyoruz" diyen CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adayımız kim olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı için çalışacağız. Çünkü karşımızda hem genelde, hem de yerelde mücadele ettiğimiz gerçekten hepimizin rahatsız olduğu uygulamaları olan bir parti var. Bu partinin karşısında eğer Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını arzu ediyorsak, Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülkeye katkı sağlayacağını düşünüyorsak ayrıca vatandaşlarımız Cumhuriyet Halk Partisinin bu kenti daha iyi yöneteceğini düşünüyorsa vatandaşlarımızın bu çalışmalara katkı sunmasını bekliyoruz.

Biz sahada 19 ilçede adaylarımız kim olursa olsun yanındayız. Kepez ilçemizdeki adayımızı Genel merkezimiz ve Parti Meclisimiz belirledi. Kepez'le ilgili bir araştırma genel merkezimiz yaptı. Kepezle ile ilgili çalışmaları genel merkezimiz kendisi yürütmüştür. Kepez ilçemizi çok titiz ve hassas davranarak bir araştırma yapılmıştır. Biz genel merkezimizin kararına sonuna kadar saygı duyuyor ve destekliyoruz.

'BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜNE ALIŞMAMIZ GEREKİYOR...'
Hem Büyükşehiri hemde Antalya'nın tüm ilçelerini kazanacağımıza inanıyoruz. Bunun için mücadele edeceğiz. Son güne kadar çalışacağız. Son gün sandıklarımıza sahip çıkacağız. Seçim kurulunda oylarımıza sahip çıkacağız. Sandık güvenliğimizi de kendimiz sağlayacağız.

Parti tabanımızda adaylar belli olduktan sonra, her ilçemizde bazı sıkıntılar oluşmuştur. Sonuçta bu ülkede ittifakla ilk defa yerel seçime gidiliyor. Hepimizin ortak bir hedefi var. Laik, demokratik ve hukuk devletinde yaşamımızı sürdürmek istiyoruz. Biz Parlamenter sistemi ile yönetilmek istiyoruz. Bu ittifakı bunun için yapıyoruz. Burada hepimiz isterdik ki kendi partimizden biri aday olsun. Bunlarla yürüyelim ama, bu ittifaklar Türkiye'nin geleceği için elzemdir. Çok önemlidir. Birlikte çalışıp, birlikte seçime girip, birlikte kazanma kültürüne, birlikte yaşama kültürüne alışmamız gerekiyor.”