YURT ÖZEL | Rum yurttaşın cenazesinde devlet yok!

YURT ÖZEL | Rum yurttaşın cenazesinde devlet yok!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde vahşice katledilen Rum yurttaş Zafir Pinari'nin cenazesine Gökçeada kaymakamı ve Gökçeada Belediye Başkanı katılmadı

Yurt- Çanakkale

Türkiye'nin ilk ve tek 'Sakin Ada'sı olan Gökçeada'da geçtiğimiz günlerde vahşice bir cinayet yaşanmıştı. 86 yaşındaki Zafir Pinari isimli Rum yurttaş elleri ve ayakları bağlı bir şekilde işkence edilerek öldürülmüş şekilde bulunmuştu.

Yaşanan cinayetin ardıdnan gözaltına alınanların da serbest bırakılmasıyla Zafir Pinari'nin katil ya da katilleri henüz bulunamadı.

Zafir Pinari'nin öldürülmesine ilişkin soruşturma sürerken dün cenaze töreni düzenlendi. Gökçeada Metropoliti Kirilios Dragonis'in yönettiği törene, Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Georgia Soultanopoulou ile çok sayıda Rum ve Türk vatandaşı katıldı.

Aya Varvara Kilisesi'nde düzenlenen törenin ardından Pinari'nin cenazesi, Merkez Rum Mezarlığı'na defnedilerek, son yolculuğuna uğurlandı.

Zafir Pinari'nin düzenlenen cenaze törenine Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ve Gökçeada Belediye Başkanı İYİ Partili Ünal Çetin katılmadı.