YURT sabah belgeyi yayınladı, AKP'li başkan akşam 'istifa'yı açıkladı

YURT sabah belgeyi yayınladı, AKP'li başkan akşam 'istifa'yı açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifası istenen AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur pazartesi kararını açıklayacağını söyledi. Edip Uğur'un 2 büyük arsa ihalesinden sonra istifa edeceği iddia edilmişti. YURT Gazetesi de o ihalenin belgelerini yayınlamıştı. Başkan Uğur kararının hangi yönde olduğuna dair bilgi vermedi.

Barış Can / YURT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifa baskısına 2 haftadır direnen  AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur pazartesi kararını duyuracağını açıkladı.

2 haftadır istifa etmemek için direnen Edip Uğur istifa iddilarını hep yalanladı. Edip Uğur, kentteki bir temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sitem etmişti. Tören alanına Erdoğan'ın posteri ise asılmamıştı. Edip Uğur'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pazartesi günü istfa edeceğini bildirdiği iddia edilmiş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu haberler yalanlanmıştı. Edip Uğur bugün yaptığı açıklamada kararını pazartesi açıklayacağı söyledi. Başkan Uğur kararının hangi yönde olduğuna dair bilgi vermedi.

'PAZARTESİ AÇIKLAYACAĞIZ'

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,  Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Belediye Toplantı Salonu'nun girişinde bir basın mensubunun "İstifayla ilgili bir açıklama var mı?" sorusuna yanıt verdi. Uğur, "Açıklama var efendim, Pazartesi günü saat 17.00'de açıklama yapacağız, kararımızı açıklayacağız. O zaman basın, kamuoyu kararımızı öğrenmiş olacak" dedi.

İSTİFA ETMEME NEDENİ BU İHALELER İDDİASI

Edip Uğur neden istifa etmediği hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Edip Uğur'un Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde 1 Kasım'da gerçekleşecek ihaleler nedeniyle istifa etmediği öne sürülmüştü. YURT Gazetesi de o ihalelerin belgelerini yayınlamıştı.

MİLYONLUK İHALELER 1 KASIM'DA İHALEYE ÇIKIYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde 1 Kasım Çarşamba günü saat 14:00'da 2 tane arsa ihalesi yapılacak. Arazilerden büyük olan 13.803.35 m² ve değeri ise 34.720.000.000(Otuzdört milyon yediyüzyirmi bin). Arazilerden küçük olanı ise 11.026.87 m² ve onun da değeri 25.520.000.000 (Yirmibeş milyon beşyüzyirmi bin). Edip Uğur'un bu ihalelerden sonra mı yoksa önce miistifa edeceği merak konusu oldu.

OĞLU SANAYİ ODASI BAŞKANI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un oğlu İsmail Uğur'un ise Balıkesir Sanayi Odası Başkanı olması dikkat çekti. Melih Gökçek de oğlu Osman Osman Gökçek'i Ankara Ticaret Odası Başkanı yapmak istemiş ancak başarılı olamamıştı. 

MELİH GÖKÇEK DE GİTMEDEN SATTI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de istifa etmeden önce son 6 ayda 41 parseli 1 milyar 400 milyona satmıştı. Arsalar arasında ASKİ'nin 142 bin metrekare büyüklüğündeki arazisi, Akyurt'taki fuar alanı, Gölbaşı'ndaki golf sahası ile çok sayıda mesken ve konut alanı da bulunuyordu.