Yurtta Çanakkale Zaferi coşkusu

Yurtta Çanakkale Zaferi coşkusu

18 Mart Çanakkale Zaferi yurdun her yerinde büyük coşku ve katılımla kutlandı. Birçok ilde canlandırmalı olarak Çanakkale zaferi yeniden yaşatıldı. Caddelerde, stadyumlarda ve şehitliklerde anma törenleri düzenlendi. Medipol Başakşehir - Beşiktaş maçında açılan 18 Mart koreografisi ise Atatürk'ün olmaması nedeniyle tepkiyle karşılandı.

Çanakkale zaferi yurdun dört bir yanında etkinliklerle kutlandı

Artvin’de, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle tören ve anma programları düzenlendi.

Artvin Milli İrade Meydanında düzenlenen Çanakkale'de kazanılan zafer temsili olarak canlandırıldığı etkinlikte hazırlanan siperler, mevziler, şehit düşen askerler, düşman askerleri, kağnı arabaları ve sıhhiye çadırlarıyla tiyatral olarak Çanakkale Savaşında yaşanılanlar yeniden gözler önüne serildi.

Alanda kağnılarla cepheye cephane götürülmesi, seyit onbaşının temsili olarak sırtında mermi taşıması ve hazırlanan siperlerde yaşanan savaş ile burada askerlerin şehit olması canlandırıldı. Canlandırılan savaş sonrasında Kuran-ı Kerim okundu.

GAZİANTEP’TE YOĞUN KATILIM

Şahinbey Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Şehitleri Anma Gecesi'ne binlerce kişi katılarak şehitler için dua edip, gözyaşı döktü.

Şahinbey Spor Salonu’nda düzenlenen geceye; katılım oldukça yoğun olurken, tören Şahinbey Belediyesi Mehter takımının konseri ile başladı ve gece Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. İstiklal Marşı okunduğu sırada tribünde devasa Türk bayrağı açıldı.

AFRİN’DE YARALANAN ASKER DE TÖRENDE

Şahinbey Belediyesi tarafından program öncesinde vatandaşların oturacağı koltuklara Türk Bayrağı, zeytin fidanı ve su bırakıldı. Ev sahipliğini Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yaptığı törene AKP Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, AKP Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, Gaziantep Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Bayındır, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Gaziantep Şube başkanı Mehmet Yeter, Fırat Kalkanı ve Afrin Operasyonu'nda yaralanan Onur Doğan, STK temsilcileri, protokolüyeleri ve tribünleri dolduran binlerce vatandaş katıldı.

ERZİNCAN’DA STADYUM DOLDU TAŞTI

Erzincan’da taraftarlar Zeytin Dalı Harekatına destek olmak ve Çanakkale Zaferinin 103 . yıldönümünü kutlamak için kareografi hazırladılar. Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Anagold 24 Erzincanspor Muğlaspor müsabakasında taraftarlardan anlamlı kutlama yapıldı.

GİRESUN’DA BANDOLU KUTLAMA

18 Mart Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıldönümünde şehitler Giresun'da anıldı. Giresun Kalesi'nde Şehitlik Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti tören mangasının saygı atışı ile sona erdi.

KARABÜK

Karabük’te Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle yürüyüş düzenlenirken, şehit Türk bayrakları ile donatıldı.

SAMSUN’DA FENER ALAYI

Samsun’da Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi tarafından ’18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’ nedeniyle fener alayı düzenlendi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünde Çanakkale Şehitleri’ni Anma Yürüyüşü düzenledi.

KAYSERİ’DE ZAFER İÇİN PEDALLADILAR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ekinlikte bin bisikletli pedallarını Çanakkale Zaferinin 103’üncü yıldönümü nedeniyle çevirdi.

KASTAMONU’DA HALK ASKERLERLE BULUŞTU

Kastamonu'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

BAŞAKŞEHİR’İN KOREOGRAFİSİ TEPKİ ÇEKTİ

Öte yandan Medipol Başakşehir’in Beşiktaş ile sahasında oynadığı karşılaşma öncesi açılan 18 Mart koreografisi, tepkiyle karşılandı. Sosyal medya kullanıcıları, Emre Belözoğlu ve Arda Turan'ın yer aldığı koreografide Atatürk'ün olmamasını sert bir dille eleştirdiler.

Türkiye haritası şeklinde açılan Türk Bayrağı’nın üzerine Medipol Başakşehirli oyuncuların asker selamı verdiği koreografide, Seyit Onbaşı’nın mermisini kaldırdığı an simgelenirken, koreografinin diğer kısmında ise Çanakkale’de küçük yaşta şehit olmuş askerlere yer verildi. Yapılan koreografide Mustafa Kemal Atatürk’e yer verilememesi büyük tepki çekti.