Yurttaşın önünde kendini yaktığı belediyeden skandal açıklama

Yurttaşın önünde kendini yaktığı belediyeden skandal açıklama

Eyüp Dal, ağır yanıklar içerisinde kaldırıldığı yoğun bakım merkezinde ancak dört gün dayanabildi. Şahinbey Belediyesinden acılı aileye başsağlığı dahi dilenmedi...

İş-Kur’da istediğini bulamayan eski hükümlü işsiz vatandaş “hükümlük kadrosundan” AKP'li Şahinbey Belediyesine iş başvurusunda bulundu. İşsiz vatandaş Eyüp Dal, önce olumlu cevap aldığı Şahinbey Belediyesinden daha sonra olumsuz yanıt alınca belediye binası önüne üzerinde döktüğü benzinle kendisini yaktı.

Eyüp Dal, ağır yanıklar içerisinde kaldırıldığı yoğun bakım merkezinde ancak dört gün dayanabildi. Şahinbey Belediyesinden acılı aileye başsağlığı dahi dilenmedi.

Kamuoyundan gelen büyük tepkinin ardından ise Şahinbey Belediyesi açıklama yaptı.

Açıklamada “Eyub Dal ismindeki vatandaş Şahinbey belediyemize gelmiş, sabıka kaydının silinmesi ve iş konusunda yardımcı olunmasını istemiştir. Söz konusu eylemde bulunan vatandaşımızın 11 yıl cezaevinde kaldığı, 26 ay zorunlu kamu hizmetinde çalıştığı ve sabıka kaydı bulunduğuna rastlanmış olup  asıl sorunun ise iş bulma kaygısından ziyade sabıka kayıtlarının silinmesi olduğu tespit edilmiştir” denilmesi ise daha da tepki çekti.

Belediye açıklamasında kendisini yakan vatandaşın ve ailesinin maddi durumunu araştırması ise dikkat çekti. Belediyenin yaptığı açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı:

“Her gün belediyemize iş başvuruları yapılmakta olup vatandaşlarımız bu konuda yetkili olan İŞKUR’a yönlendirmektedir. Aynı gün saat 12.30 sularında aynı vatandaş Belediye bahçesinde üzerine yanıcı madde dökmek suretiyle kendisini yakmış ve duruma özel güvenlikler anında müdahale etmiş, birkaç saniye içersinde vatandaşımızı söndürmüştür. Olay yerine hemen ambulans çağırmak suretiyle vatandaşımızın hastaneye sevki sağlanmış, ancak maalesef birkaç gün sonra vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 

Sosyal yardım ekiplerimiz vatandaşımızın ailesini hem taziye ziyareti hem de sosyal inceleme amaçlı ziyaret etmiş olup, yapılan inceleme neticesinde merhum Eyub Dal’ın evli olup çocuğunun olmadığı, anne babasının sağ olduğu, anne babasının üzerine kayıtlı üç katlı evi olduğu, evlerinin üst katında kendilerinin, orta katında kiracılarının ikamet ettiği, giriş kattaki 2 dükkanda da kiracılarının olduğu, babasının 2000 ₺ emekli maaşı olup ayrıca üzerine kayıtlı 4 dönüm zeytin tarlalarının bulunduğu anlaşılmıştır. 

Belediyemiz hakkında ulusal ve yerel basında çıkan ve vatandaşımızın hayatını kaybetmesine konu eylemin belediyemiz tarafından verilen vaatlerin gerçekleştirilmemesi nedeniyle meydana geldiği şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu belirtir, kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

'BABANIN MAAŞINI ARAŞTIRMIŞLAR'
Şahinbey Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Uğur Kalkan ise olayla ilgili dikkat çeken bir noktayı açıkladı. Kalkan açıklamasında, “Şahinbey Belediyesi tarafından açıklama üzüntümüzü daha da arttırdı. Şahinbey Belediyesi yememiş, içmemiş ailenin gelirini araştırmış” dedi.

Kalkan açıklamasında şunları aktardı:

“Öncelikle Şahinbey Belediyesi önünde kendisini yakan vatandaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Şahinbey Belediyesi tarafından açıklama üzüntümüzü daha da arttırdı. Şahinbey Belediyesi yememiş, içmemiş ailenin gelirini araştırmış. Öyle bir insan sarrafı olmuşlar ki gelen kişinin işten daha çok sabıka kaydı sildirmek için geldiğini gözlerinden anlamışlar. Sosyal yardım ekipleri ailenin o acısı için de gidip ailenin kaç katlı evi olduğunu, babanın maaşını araştırmışlar. Farz edin ki durumları çok iyi aşırı zenginler iş istemek suç mu, sabıka kaydı sildirmek için olsa bile alın teri ile para kazanmak suç mu? Hem üç katlı evlerinin olması, kiracılarının olması suç mu? Hem size ne ailenin sosyal durumundan. Keşke bunları araştırmak yerine rahmetlinin neden bu yolu tercih ettiğini araştırsaydınız da belki bu eğilimde olan bir kaç kişinin hayatının kurtulmasına vesile olurdunuz.”