Savcılık Ferhat Tunç'un idamını isteyen şahsın ihbarını ciddiye alıp soruşturma başlattı!

Savcılık Ferhat Tunç'un idamını isteyen şahsın ihbarını ciddiye alıp soruşturma başlattı!

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla bir soruşturma daha başlatıldı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yapılan ihbar üzerinden başlatılan soruşturma kapsamında, Tunç'un Twitter'daki yazılı paylaşımları 'suç' sayıldı. Sanatçının haber başlıklarını paylaşırken, Erdoğan hakkında kullandığı iddia edilen ifadeler de soruşturma dosyasına eklendi.

KÜFÜRLÜ İHBAR!

BİMER' ihbarda bulunan kişilerden Ergün İsmail Erol adlı kişinin, başvuru metnine "Bu şerefsizi ihbar ediyorum. İdam istiyorum" yazdığı ortaya çıktı. Bursa Cumhuriyet Baş savcılığının açtığı soruşturma kapsamında Büyükçekmece adliyesinde talimatla ifadesi alınan sanatçı Ferhat Tunç, iddiaları kabul etmeyerek ihbarda bulunan şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu. 

"İDAMIMI İSTEYEN KİŞİ HAKKINDA DAVACIYIM" 

Ferhat Tunç'un Savcılığa verdiği ifade de, tamamen keyfi olarak yapılmış bu ihbarların soruşturmalara konu olmasının kasıtlı olduğunu belirtti. Soruşturmayı açan Savcının, Ergün İsmail Erol adlı BİMER üzerinden ihbarda bulunan kişinin "Bu şerefsizi ihbar ediyorum, İdam istiyorum. İdam İstiyorum, İdam..." ifadelerini dikkate almaksızın soruşturma başlattığını ve bunun kabul edilemez olduğunu hatırlatarak, idamını isteyen ihbarcı hakkında şikayetçi olduğunu belirtti. 

Soruşturma konusu olan ve Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim düşünülen Twitlerin kendisine ait olduğunu belirten sanatçı "Ancak iddia edildiği gibi bu twitlerin hiç birinde ne Cumhurbaşkanına, nede bir başkasına hakaret söz konusu değil. Güncel gelişmelerle ilgili yaptığım eleştirilerin hakaret olarak algılanıp soruşturmaya konu olması, düşünce ve ifade özgürlüğü kriterleriyle bağdaşmamaktadır" dedi. 

"ELEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Cumhurbaşkanının adı bile geçmediği halde, iktidarın uygulamalarına yönelik yaptığı eleştirilerin nasıl oluyor da "Cumhurbaşkanına hakaret" şeklinde algılandığını anlamakta zorlandığını belirten Ferhat Tunç, ifadesinin ardından şu açıklamalarda bulundu. "BİMER üzerinden yapılan ihbarlarlardan biri nedeniyle buradayım. İhbarda bulunan kişi hem hakaret etmiş hem de idamımı istemiş. Soruşturmayı başlatan savcının böyle bir ihbarı ciddiye alıp soruşturma başlatması kasıtlıdır. Aynı savcı Cumhurbaşkanının adı bile geçmiyorken yaptığım paylaşımları "Cumhurbaşkanına hakaret" olarak göstermiş. Soruşturmaya konu olan ve haber niteliği olduğu için retweetlemiş olduğum twitlerden bir tanesi, dünyaca ünlü karikatürist Carlos Latuff imzalıydı. Bunu sadece ben değil binlerce insan reweetlemiştir. Ayrıca bu çizimde ben bir hakaret görmedim. Sanat hayatında 35 yılı geride bırakmış ve bu 35 yıllık tarihe 24 albüm sığdırmış bir sanatçıyım. Ülkemizde yaşayan tüm halkların özgür ve eşit bir yaşam sürmesini hep istemişimdir. Bu konularda sadece mevcut iktidarı değil, bütün iktidarları eleştirmişimdir, eleştirmeye de devam edeceğim" dedi.