Teşvik gelince 5 bin yat Türk bayrağına geçti

Teşvik gelince 5 bin yat Türk bayrağına geçti

Ulaştırma Bakanı Arslan, vergi kolaylığı sağlanan teşvik verilmesinin ardından, 5 binden fazla tekne ve yatın bu yıl Türk bayrağına geçtiğini söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmelerinde, vergi kolaylığı sağlanan teşvik kapsamında 5 bin 74 tekne ve yatın bu sene Türk bayrağına geçtiğini belirtti. Hedeflerinin 6 bin olduğunu ifade eden Arslan, Türk bayrağına geçen tekne ve yatlarda çalışan 10 bin personelin de kayıt dışı çalışmaktan kurtulduğunu ve sigortalı olarak çalışmaya başladıklarını vurguladı.

GÜRÜLTÜ ENGELLEYİCİ BARİYER GELİYOR

Arslan,  Türkiye'nin gürültü haritasını da çıkardıklarını belirterek, "Gürültü engelleyici özellikte bariyer yapılması konusunu 2018 bütçesinde teklif ettik. Bu da ülkemizin tanışacağı yeni bir alan" diye konuştu.

YERLİ E-POSTA

Bakan Arslan, yerli elektronik posta haberleşme programı kuracaklarını belirtti. Arslan, "Kamuda güvenli bir e-posta haberleşme programı kuruyoruz. Kurumsal ve kişisel verilerin daha güvenli hale gelmesini sağlamış olacağız. Lisans ve bakım bedellerinde de ciddi anlamda tasarruf sağlamış olacağız. Tüm yazılım sektörüne teşvik veriyoruz. Önümüzdeki yıl hizmete sunmayı amaçlıyoruz" dedi.