Zeybek: Yürüyüşe Cumhurbaşkanı da katılsın

Zeybek: Yürüyüşe Cumhurbaşkanı da katılsın

Demokrat Parti eski Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, 'Adalet Yürüyüşü'nü değerlendirerek “Keşke Cumhurbaşkanı ve başbakan da bu yürüyüşe katılsa…” diyerek hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hem de Başbakan Yıldırım'a davet de bulundu.

Türk siyasi tarihine iz bırakmış isimlerden Namık Kemal Zeybek de Adalet Yürüyüşü’nde yer alan isimlerdendi. Zeybek, adalet yürüyüşüne katılma gerekçesini “Bu bir büyük partinin, ana muhalefet partisinin genel başkanının başlattığı bir yürüyüş ama parti flaması, parti bayrağı, parti adı yok. Adalet isteyen her yurttaş için bu yürüyüşe katılmak bir görev ve bir haktır. Bu, doğru bir yürüyüştür” sözleriyle açıkladı.

Ergenekon ve Balyoz sürecini hatırlatan Zeybek, “FETÖ’cü yargıçların kumpaslarıyla Ergenekon ve Balyoz gibi davalarla, ordumuz içindeki Türkiye Cumhuriyeti değerlerine ve Atatürkçü çizgiye sahip subaylar yargı yoluyla tasfiye edildi. Sadece bunu hatırlatmak için bile yürümek gerekir” dedi.

“Keşke Cumhurbaşkanı ve başbakan da bu yürüyüşe katılsa…” sözleriyle bir davet çağrısında bulunan Zeybek, ”Biz de adalet istiyoruz” diyerek onların da yürümesi gerektiğini belirtti. Zeybek, “Çünkü adalet herkese lazım… Devlet Bahçeli, yarın adalet sana da lazım! Bu işin yarını da var, unutmasınlar” yorumunu yaptı.