Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanılan milli silahlar!

Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanılan milli silahlar!

TSK'nın Afrin'e yönelik başlattığı operasyon büyük bir başarıyla devam ederken harekatta kullanılan Milli silahlar da dikkat çekiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’in teröristler temizlenmesi için 20 Ocak tarihinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda yerli üretim silahlar ve ekipmanlar kullanılıyor.

20 mm topla donatılan Atak helikopteri dikkat çekenlerin başında geliyor. Çok amaçlı görevler için tasarlanan helikopter 76 adet roket fırlatıyor.

Harekatın gözde unsurlarından biri de insansız hava araçları. TSK’nın göklerdeki gözü ve sessiz avcısı olan Bayraktar, 24 saat havada kalabiliyor. Harp başlıklı füzeye de sahip olan Bayraktar, 150 kilometreden kontrol edilebiliyor.

TSK’nın bünyesinde bulunan Nüfus Edici Bombalar da teröristlerin korkulu rüyası haline geldi. Yer altı ve yer üstü hedefler için tasarlanan bombalar, 2 metre kalınlıktaki betonu delebiliyor.

Yerli olan, etkili silahlardan biri de Hassas Güdüm Kiti. Bu sistem 25 kilometre uzaklıktaki hedefi yok edebiliyor.  Çok namlulu roketatar silah sistemi olan Skarya’nınsa 40 namlusu bulunuyor. Her türlü hava ve arazi şartlarında çalışan roketatar Mehmetçiğe yüksek ateş desteği sağlıyor.